Ole Gunnar Solskjær:

Forventer ryktestorm

Ole Gunnar Solskjær har snart bare ett år igjen av kontrakten med Manchester United. Nå forventer han at spekulasjonene rundt han selv vil ta fyr igjen.

Publisert
Sist oppdatert

Den kommende uka har det gått nøyaktig to år siden Ole Gunnar Solskjær ble ansatt som permanent manager for de røde djevlene.

Det har vært to år hvor manager-stolen på Old Trafford til tider har virket mer som en berg-og-dal-bane, enn en fastmontert stol.

Ryktene har svirret og meningene har vært mange om kristiansunderens ferdigheter som trener. Men denne sesongen har ryktemakerne i Manchester fått mye mindre å jobbe med.

De rødkledde har vist at de siste åra også har vært preget av framgang, og har denne sesongen vært nærmest å utfordre Pep Guardiola og Manchester Citys seiersmaskineri.

Dermed har ryktene stilnet, og Solskjær har fått mer arbeidsro.

SNUDD: Til Dagbladet forklarer Ole Gunnar Solskjær hvordan han har snudd trenden. Video: UEFA / Rødt Kort. Vis mer

Ett år igjen

Men at idyllen skal fortsette og at ingen skal stille spørsmål rundt hans egnethet som Manchester United-manager, forventer han vil ta slutt når hans egen kontrakt snart blir tema igjen.

- Jo bedre vi gjør det, jo mer kommer vel spekulasjonene tenker jeg, sier Ole Gunnar Solskjær i et intervju med Viasat før søndagens FA-cupoppgjør mot Leicester.

I mars 2019 signerte Solskjær en treårskontrakt med klubben, noe som betyr at det snart bare er ett år igjen av hans tilmålte tid på Old Trafford.

- Jeg er fokusert på å gjøre en så god jobb som mulig for Manchester United så lenge jeg har kontrakt. Jeg har ett år igjen av kontrakten min og det jeg tenker på er å gjøre en så god jobb som jeg kan mens jeg er her, fortsetter kristiansunderen om statusen på sin egen kontrakt.

Solskjær vil ikke si så mye om sin egen framtid i Manchester, men forsikrer om at han har et godt forhold til ledelsen i klubben.

- Dialogen er god uansett. Det er ikke om kontrakt eller hva det er for noe. Jeg har en veldig god dialog med klubben og det har jeg hatt siden jeg kom til klubben, så her spiller vi med åpne kort, sier Solskjær.

IKKE BARE BARE: Ole Gunnar Solskjær innrømmer overfor Dagbladet at han har utfordringer hver eneste dag i jobben som United-manager. Vis mer

- Mye jobb igjen

Kritikk og rop om sparken har blitt byttet ut med skryt den siste tiden. I den siste kvartalsrapporten fra klubben tidligere i mars, ble Solskjær og lagets framgang trukket fram av United-direktør Ed Woodward.

Det setter selvfølgelig Solskjær pris på.

- Jeg vet at vi har mye jobb å gjøre. Det er fint at klubben er positive til den jobben vi har gjort. Vi visste da vi kom at vi ville gå i en litt annen retning. Da måtte vi være tålmodige og det har klubb og eiere vært veldig tro imot og stått på at her har vi en plan, skryter Solskjær tilbake.

Søndag venter Leicester i FA-cupens kvartfinale på Old Trafford.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer