Forventet å få bank av Södergren

Northug mener svensken bør være bekymret.

SATTE SÖDERGREN PÅ PLASS: Petter Northug mener han burde vært lett match for Anders Södergren på 30-kilometer i Meråker. Her tar de hverandre i hånda etter premieutdelingen. 
Foto: Ned Alley / Scanpix
SATTE SÖDERGREN PÅ PLASS: Petter Northug mener han burde vært lett match for Anders Södergren på 30-kilometer i Meråker. Her tar de hverandre i hånda etter premieutdelingen. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

MERÅKER (Dagbladet): Sportssjef Åge Skinstad pekte på Anders Södergren som den største favoritten til å vinne 30-kilometeren i Meråker før start.

Kanskje var det litt for å dempe forventningene til sin egen stjerne, men individuell start i lange fristilløp er definitivt svenskens spesialitet.

Likevel ble han klart slått av Petter Northug - som mener 33-åringen har grunn til å være betenkt over seiersmarginen på 22,5 sekunder.

- Södergren har gått skirenn denne sesongen, og bør slå meg på tre mil med individuell start. Hvis han ikke slår meg på det, så er det ikke akkurat mye han slår meg på, sier Northug til Dagbladet.

- Vi får se i VM
Nå skal det sies at heller ikke den sympatiske svensken har vært i sin beste form i det siste, med 16. plassen på jaktstarten i Kuusamo som beste plassering i vinter.

Utspillet fra Northug tar han med godt humør.

- Ha-ha. Vi får se når det nærmer seg VM, sier han til Dagbladet.

- Dette var et OK løp. Jeg hadde dårlig oversikt over hvordan jeg lå an underveis i løpet, men synes dette var en bra gjennomkjøring. Det har vært tungt denne uka, og jeg har slitt litt med vannparasittene i Östersund. Men kroppen fungerte ålreit. Dette var en tøff og bra gjennomkjøring foran La Clusaz.

- Var avstanden til Petter større enn du regnet med?

- Jeg har ikke mye fokus på det. Jeg er mest opptatt av at jeg hadde en bra følelse i kroppen. Jeg har hatt problemer med ryggen, men kjente ingenting til det i dag. Alt fungerte, sier han.

Leverte til svensk presse
I Sverige har Northugs uforklarlige formsvikt vært minst like store nyheter som her hjemme. De svenske løperne har imidlertid tatt historiene om overtrening med en solid klype salt, blant annet kalte Emil Jönsson det «typisk norsk» å slå krisealarm ved minste sykdomstegn hos Northug. Skiskytter Björn Ferry uttalte på sin side at han ikke trodde «en dritt på at han var overtrent».

Noe mye tyder på at han hadde rett i.

Svenske journalister hadde funnet veien til Grova skisenter i dag. Og Aftonbladets mann ønsket seg selvsagt et svar på Jönssons utspill.

Han fikk det han trengte.

- Sist jeg så ham (Jönsson) var i semifinalen i OL, svarte Petter. Der ble svensken slått ut av nettopp Northug og Ola Vigen Hattestad.

- Men Emil vant i Düsseldorf i dag?

- Det er mesterskap som gjelder, sa Northug.

Mer skulle ikke til før Aftonbladet kunne hente fram en gjenganger på tittelplass: «Northugs hån mot Jönsson i comebacken»...

Anders Södergren har i likhet med Jönsson vært overbevist om at Northug vil komme tilbake for fullt, men han ordlegger seg i litt mer diplomatiske vendinger.

- Jeg vet at Petter var litt sliten på Beitostølen, men han har gjort sånne løp før også. Helgen etter har han gjerne vunnet, sier Södergren og smiler.

- Jeg visste at Petter blir å regne med i år også - det var jeg ikke urolig for i det hele tatt.

"NORTHUGS HÅN MOT JÖNSSON": Svenske Aftonbladet var på jakt etter en kjapp Northug-replikk om Emil Jönsson, som i dag vant sprinten i Düsseldorf. Avisa fikk det de kom før. 
Foto: Ned Alley / Scanpix
"NORTHUGS HÅN MOT JÖNSSON": Svenske Aftonbladet var på jakt etter en kjapp Northug-replikk om Emil Jönsson, som i dag vant sprinten i Düsseldorf. Avisa fikk det de kom før. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer