<strong>VISTE SEG FRAM:</strong> Fredrik Midtsjø gjorde en fin figur mot Manchester United. Her i duell med Angel Gomes. Foto: John Thys / AFP / NTB Scanpix
VISTE SEG FRAM: Fredrik Midtsjø gjorde en fin figur mot Manchester United. Her i duell med Angel Gomes. Foto: John Thys / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Forventet ikke dette

Fredrik Midtsjø var en av de beste på banen mot Manchester United. Nordmannen forventet mer av Ole Gunnar Solskjær og co.

Publisert

AZ Alkmaar - Man Utd 0-0 (0-0)

HAAG (Dagbladet): - Før kampen hadde vi nok sagt oss fornøyde med 0-0, men sånn kampen utviklet seg, var det vi som sto for sjansene. Da blir man litt skuffet etter kampen som ikke sitter igjen med tre poeng, sier Fredrik Midtsjø (26).

Trønderen var en av de beste på banen mot Manchester United i går, i en kamp der AZ Alkmaar styrte det meste på Cars Jeans Stadion.

- Hadde vi fått tre poeng, hadde vi hatt en gyllen mulighet til å gå videre fra gruppa. Da hadde vi satt en standard, sier Midtsjø.

- Forventet litt mer av gutta

Trønderen hadde forventet mer kamp fra Manchester United.

- Fra det jeg har vokst opp med og sett under Sir Alex Ferguson, at de vinner så å si hver eneste kamp, var ikke det vi møtte i dag hva jeg hadde forventet, sier Midtsjø, og legger til:

- Jeg hadde forventet litt mer av gutta vi møter, men de har prestert i Premier League og skaffet seg et navn der. Det er gode fotballspillere, men de er nok i en vanskelig periode, samtidig som vi gjør det såpass bra.

Han trekker fram intensiteten i spillet til United som en svakhet.

- Men det er lett for meg å si når jeg står her og har gjort en bra kamp.

Saken fortsetter under lenka.

Merket overtak i første omgang

Den tidligere RBK-spilleren møtte Dagbladet og VG etter kampen.

Han var greit fornøyd med egen innsats i duellen mot Fred og Nemanja Matic på Uniteds midtbane.

- Jeg kunne vært mer involvert, men det er litt sånn når du møter United. Man er ekstra spent og vil vise seg fram. Du prøver litt ekstra, og så går det litt dårlig. Det er litt opp og ned, sier Midtsjø.

- Jeg skulle gjerne vært mer offensiv, men til slutt ble det greit for min del og laget. Vi får ta dem på Old Trafford, varsler 26-åringen.

Midtsjø sier at det gikk opp foran utover i første omgang at de var det beste laget, og at det var ingen grunn til at de ikke kunne vinne.

- Vi hadde en annen intensitet i spillet vårt. Vi var flinke til å presse og vinne igjen ballen høyt. I perioder lå vi også veldig lavt, noe vi kanskje ikke ønsket, men du spiller mot United, sier Midtsjø.

- God start på sesongen

Skuddstatistikken viste 12-6 da kampen ble blåst av. Mens AZ hadde fire skudd på mål, mens United ingen. Det er første gang i historien at United ikke får et skudd på mål i en Europa League-kamp.

- Vi gjør en bra kamp både defensivt og offensivt. Vi har vært solide i ligaen, og bare sluppet inn tre mål. Det er en gjenganger at vi gjør det såpass bra som vi gjør, men vi mangler å sette sjansene, sier Midtsjø.

Selv føler han at han har vært mer toneangivende i serien enn hva han var mot Manchester United i går.

- Jeg føler meg bra for tida. Sesongen i fjor var kanskje litt opp og ned, ikke like stabilt som førsteåret, men nå har det startet godt både for min egen del og laget, sier Midtsjø, som kom til AZ i 2017.

Tabell Gruppe L
Partizan Beograd21104-34
Manchester U.21101-04
AZ Alkmaar20202-22
Astana20021-30

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer