Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forventningspress? - Jeg har spilt for United.

Ole Gunnar Solskjær har lyst til at Molde ligner på Manchester United i spillestilen. Han skal videreføre mye av sin lærdom fra Alex Ferguson.

KLAR SOM ET EGG: Ole Gunnar Solskjær er klar, stødig og uten frykt i sin nye lederjobb.  Foto: Erik Hattrem/Dagbladet
KLAR SOM ET EGG: Ole Gunnar Solskjær er klar, stødig og uten frykt i sin nye lederjobb. Foto: Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer

MOLDE (Dagbladet):
Få trenere har fått så mye oppmerksomhet rundt sin ansettelse i Norge som Ole Gunnar Solskjær. I dag startet han i sin nye sjefs-jobb i Molde. Det første han gjorde var å erklære Rosenborg og Vålerenga som favoritter til seriegullet. Molde skal kjempe om de påfølgende plassene i europacupen.

Ingen følelse av press Det første Solskjær avviste, var at han føler et forventningspress i en jobb som blir svært nøye fulgt i media.

- Store forventninger er ikke noe problem for meg, jeg har spilt for Manchester United under Alex Ferguson, svarer han.

I lang tid har det versert spekulasjoner om hvilke nye spillere Solskjær skal forsterke Molde-laget med. Han hadde ingen navn til pressekorpset i Molde mandag.

- Jeg er i dialog med fire-fem spillere og onsdag er det mulig jeg vil si mer. Før ting er helt klart vil jeg ikke si noe, ikke for å holde noe hemmelig, men fordi ting ikke er 100 prosent klart, sier Solskjær.

Vil ligne på United Solskjær leder sin første trening med laget onsdags morgen. Hvordan Molde skal fremstå i årets tippeliga, har mange vært nysgjerrige på. Solskjær selv mener at spillestilen til Manchester United er noe han har lyst å se sine egne spillere mestre.

- Jeg har jo vært i Manchester United i mange år og selvsagt har jeg lyst at vi ligner på dem. Men vi må finne vår egen måte å spille fotball på, sier han og utdyper et oppfølgingsspørsmål om hvilke type formasjon laget vil benytte seg av mesteparten av tiden:

- Molde skal spille med fleksible formasjoner der vi kan rotere i både midtbaneledd og angrep. At vi stiller med èn keeper og fire mann bak, er vel ingen overraskelse, sier han.

Solskjær skal bruke mye tid på treningsfeltet sammen med laget.

- Jeg kommer nok til å være på feltet hver dag. De fleste øvelsene kommer nok til å bli ledet av Mark Dempsey og noen blir ledet av meg, sier han til slutt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media