Forvirra OL-helter tapte for VM-vinnerne fra 99

Stjerneduell i strandhåndball.

IKKE HELT PÅ HJEMMEBANE: Gro Hammerseng og OL-vinnerne fra Beijing kom til kort mot Jeanette Nilsen og VM-vinnerne fra 1999.
IKKE HELT PÅ HJEMMEBANE: Gro Hammerseng og OL-vinnerne fra Beijing kom til kort mot Jeanette Nilsen og VM-vinnerne fra 1999.Vis mer

|||LARVIK (Dagbladet.no): VM-vinnerne - OL-vinnerne 9-4.

HEDRET: Spillerne fra de to største gullagene til Marit Breivik hyllet trenerlegenden etter kampen.
HEDRET: Spillerne fra de to største gullagene til Marit Breivik hyllet trenerlegenden etter kampen. Vis mer

Den første dagen av EM i strandhåndball ble avsluttet med litt av en duell i Larvik i kveld. Det var stjernespekket i vestfoldsanda da Marit Breviks verdensmestere fra 1999 møtte de olympiske mesterne fra 2008 i en oppvisningskamp.

Bortsett fra Tonje Larsen hadde 99-spillerne lagt opp for lengst.

VANT KAPTEINSDUELLEN: To kapteiner - to store spillere, men det var Susann Goksør Bjerkrheim og hennes lagvenninner som vant.
VANT KAPTEINSDUELLEN: To kapteiner - to store spillere, men det var Susann Goksør Bjerkrheim og hennes lagvenninner som vant. Vis mer

Fjorårets OL-vinnere er langt mer aktive, men de hadde likevel ikke noe å stille opp med mot Goksør & co - i en kamp som bar preg av mer show og latter enn fantastisk håndball. Akkurat som planlagt, med andre ord.

- Det gjør ikke noe at de ikke er så gode i beach, når de er så gode ellers, sier Breivik.

Forvirra
- Det var vel ikke så veldig imponerende, men det kunne vært verre. Det var uansett veldig morsomt, sier Susann Goksør Bjerkrheim til Dagbladet.

JUSTERTE SEG: Susann Goksør Bjerkrheim forteller at de måtte justere seg litt, og senke ambisjonsnivået. Da satt det, til Kjerti Grinis store begeistring.
JUSTERTE SEG: Susann Goksør Bjerkrheim forteller at de måtte justere seg litt, og senke ambisjonsnivået. Da satt det, til Kjerti Grinis store begeistring. Vis mer

Det var lenge en jevn kamp, før 99-laget stakk fra mot slutten og vant 9-4 i den ti minutter korte oppvisningskampen.

- Det var mye rart der ute. Jeg hadde ikke prøvd dette før, og det hadde vel ikke så mange andre heller. Vi så nok litt forvirra ut og det vi gjorde var ikke så gjennomtenkt, sier Gro Hammerseng til Dagbladet om tapet.

GRAVID INSPIRATOR OG FOTOGRAF: Heidi Tjugum nøyde seg med å heie - og ta bilder.
GRAVID INSPIRATOR OG FOTOGRAF: Heidi Tjugum nøyde seg med å heie - og ta bilder. Vis mer

- Er det flaut å tape for spillere som har lagt opp for mange år siden?

PÅ VEI GJENNOM: Sahra Hausmann sørget for ett av poengene til 99-jentene.
PÅ VEI GJENNOM: Sahra Hausmann sørget for ett av poengene til 99-jentene. Vis mer

- Nei da, de er jo verdensmestere.

I SLAG: Kristine Duvholt Havnås var kampen store spiller med fem poeng.
I SLAG: Kristine Duvholt Havnås var kampen store spiller med fem poeng. Vis mer

Flyverforsøk
Lagene gikk høyt ut og forsøkte seg på ambisiøse flyvere - uten at det endte spesielt vakkert.

USTOPPELIGE: Mette Davidsen og 99-jentene viste at de gamle fortsatt er eldst.
USTOPPELIGE: Mette Davidsen og 99-jentene viste at de gamle fortsatt er eldst. Vis mer

- Vi forsøkte nok på litt vanskelige ting, for vi hadde blitt fortalt at det gir ekstrapoeng å score på flyvere og piruetter, sier Gro.

MER HYLLEST: Marit Breivik har fått blomster og fine ord fra alle hold det siste halvåret. Tirsdag kveld ble hun hyllet av to generasjoner håndballhelter, Larvik kommune og Laszlo Sinka fra Det europeiske håndballforbundet.
MER HYLLEST: Marit Breivik har fått blomster og fine ord fra alle hold det siste halvåret. Tirsdag kveld ble hun hyllet av to generasjoner håndballhelter, Larvik kommune og Laszlo Sinka fra Det europeiske håndballforbundet. Vis mer

Og Susann, hun la opp til flere flyvere - som det ikke ble noe av.

HER ER DET STOPP: Trine Haltvik forsøker å stoppe Tonje Nøstvold.
HER ER DET STOPP: Trine Haltvik forsøker å stoppe Tonje Nøstvold. Vis mer

- «Hopp, da,» sa jeg til jentene. «Men jeg hopper, jo», var svaret jeg fikk. Det var tyngre å ta sats enn vi hadde regnet med, så vi måtte gjøre noen justeringer etter hvert, sier Susann.

Hyllet Breivik
Gullvinnerne fra Beijing scoret bare fire poeng, og halvparten av dem ble satt inn av målvakt Katrine Lunde Haraldsen - da hun scoret på en topoenger fra eget felt.

Kristine Duvholt Havnås imponerte derimot voldsomt og sørget for fem av 99-jentenes ni poeng. Det imponerte Marit Breivik, som nøt kampen i solnedgang på tribunen.

- Kristine skilte seg ut, og det så ut som hun har holdt på hele tida og ikke har fått tre barn, sier Breivik til Dagbladet.

Selv fikk medaljesankeren og trenerlegenden Breivik nok en gang kjenne klumpen i halsen tirsdag kveld. Hun har blitt hedret og hyllet mye etter at hun takket for seg som landslagstrener og etter oppvisningskampen viste spillerne fra de to gullårgangene hvor stor pris de setter på henne.

De dro ut et gigantisk Breivik-seil over hele banen, hvor det sto «Takk Marit».