PÅ HÅRET: Mark Cavendish angriper ute til venstre, og makter så vidt å snappe etappeseieren foran Peter Sagan. Etterpå ble det klart at manglende sekundering forvirret rytterne underveis. FOTO: Harry How, AFP/Scanpix
PÅ HÅRET: Mark Cavendish angriper ute til venstre, og makter så vidt å snappe etappeseieren foran Peter Sagan. Etterpå ble det klart at manglende sekundering forvirret rytterne underveis. FOTO: Harry How, AFP/ScanpixVis mer

Forvirring holdt på å koste Cavendish seieren

- Det var nesten game over.

(procycling.no): Ja, Mark Cavendish klarte det. Han vant også dag to av Tour of California.

Denne gangen iført rittets ledertrøye.

Det var likevel på håret. Først og fremst fordi Peter Sagan gjorde en god spurt, og maktet å sperre briten inne underveis.

Men også fordi hovedfeltet ble tatt på senga av manglende sekundering underveis.
 
Ble overrasket Først ved 30 kilometersmerket fikk Cavendish & Co. vite avstanden opp til Daniel Oss (BMC Racing), Markel Irizar (Trek Factory Racing), Luis Amaran (Jamis) og Robin Carpenter (Hincapie Racing).

- I rundt sju-åtte mil fikk vi ingen sekundering. Vi trodde avstanden gikk ned, men med tre mil igjen var det fremdeles fire minutter. Det var nesten game over. Jeg aner ikke hvor motorsyklene med sekunderingsansvar var i den perioden, uttalte Cavendish etterpå ifølge cyclingnews.com.

Med rittradioen borte fra konkurranser under WorldTour-nivå, er deltakerne helt avhengig av informasjonen de får fra tavlene på følgemotorsyklene underveis.

Barguil innblandet i kraftig velt Heftig jobbing av Etixx-laget, som også fikk hjelp fra Tinkoff-Saxo mot slutten, gjorde til slutt at kvartetten ble sveivet inn.

• Les også: Wiggins: - Pappa smuglet dop i bleiene mine

Det ble hektisk i de avsluttende rundene i Lodi.

Innenfor de siste ti kilometerne gikk det en stor velt. Her pådro Ben Jacques-Maynes (Jamis) seg kuttskader i ansiktet og fikk skulderen ut av ledd.

Hardt gikk det også utover forhåndsfavoritt Warren Barguil, som ankom målområdet et kvarter etter de beste.

Utmanøvrerte presset Sagan Da det var duket for spurt, åpnet Peter Sagan tidlig. Cavendish satt bak ham og kalkulerte det hele, og maktet akkurat å presse sykkelen foran den hardt pressede slovakiske stjernen.

- Sagan kom forbi med i den siste svingen, og det var perfekt.

- Med presset han er under, visste jeg at han kom til å angripe tidlig. Jeg var glad for å holde meg på hjulet hans. Han gjorde en god jobb for å sperre meg inne, så jeg var nødt til å starte spurten sent, sier Cavendish.

Etixx-rytteren så Wouter Wippert (Drapac) angripe ute til venstre, og brukte dragsuget etter ham til å komme seg foran Sagan.

Han leder nå rittet åtte sekunder foran Sagan. Etter å ha plukket bonussekunder i brudd, er Robin Carpenter (Hincapie Racing) ny tredjemann i sammendraget.

Norske Kristoffer Skjerping sykler rittet for Cannondale-Garmin. Vestlendingen kom i mål 22 sekunder etter Cavendish, natt til tirsdag.

• Her finner du komplette resultatlister!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!