Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Sjögrens kontrakt med Norge

Forvirring rundt Sjögrens framtid

Landslagstreneren har kontrakt ut november, men mye tyder på at svensken blir værende lenger.

FORLENGER?: Martin Sjögren. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORLENGER?: Martin Sjögren. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

LE HAVRE (Dagbladet): Norge kjempet til siste spark på ballen, men gikk på et skuffende 3-0-tap mot England i kvartfinalen i VM.

Det betyr at OL neste år også blir uten de norske fotballjentene, ettersom de ikke ble blant de tre beste europeiske landslagene i VM.

Offisielt har landslagstrener Martin Sjögren kontrakt ut november 2019, men denne skulle bli forlenget automatisk med ett år hvis Norge fikk en OL-billett.

Til Aftenposten sa derimot Lise Klaveness, direktør i elitefotball for NFF, i pressesonen etter kampen at Sjögren har kontrakt ut 2020, med videre forlengelse ved kvalifisering til EM.

- Siden vi ikke nådde målet om medalje, er partene enige om å snakke sammen etter VM. Det blir en evaluering av mesterskapet og samtaler, men personlig mener jeg Sjögren har gjort en veldig god jobb etter EM, sier Klaveness.

- Klaveness sa at du hadde kontrakt ut 2020, men at vi tok feil?

- Vi har hatt en diskusjon veldig lenge. Det er egentlig NFF som behøver å kommentere dette, tenker jeg, sa Sjögren.

- Blir en forlengelse

- Du har egentlig kontrakt ut kvaliken, så skal man ta en vurdering hvis det ikke blir OL? spurte Aftenpostens journalist.

- Det er litt vanskelig å svare på med tanke på at de opplysningene Lise kommer med, stemmer jo, men det er vanskelig for meg å si at jeg har signert når min arbeidsgiver egentlig er den som skal gjøre det offisielt, svarte Sjögren.

Overfor TV 2 bekrefter svensken at han forlenger.

- Jeg har dialog med NFF. Det har vi hatt i veldig lang tid, og dialogen er positiv. Så det kommer til å bli en forlengelse, sier Sjögren til kanalen.

- Hva konkret kan du si om lengde?

- Vi er enige om alt. Det handler om mesterskap. Vi skal nå gå inn i EM-kvalifiseringen, så er det EM som er neste mål, sier landslagstreneren.

- En lys framtid

Norge hadde som mål å ta medalje, noe mange har betraktet som en hårete målsetting etter et skuffende EM i 2017 med null poeng og null mål.

- Man kan jo si at det er et mislykket VM med tanke på den målsettingen vi satt selv i januar, men da vi satt det målet var det vel bare vi i det rommet som trodde at vi kunne ta oss hele veien. Nå var vi en match unna å spille om medalje. Det er vi skuffet over, sier Sjögren.

Han er ikke i tvil om at det er et stort potensial i landslaget.

- Vi har en snittalder på 24 år, så det er klart at dette laget har en lys framtid. Det kommer opp veldig interessante spillere fra ungdomslandslagene, så jeg tror det er flere av de store utenlandske klubbene som har fått øya opp for mange av spillerne som har vært med i dette mesterskapet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling