Kontraktsituasjonen til David de Gea

Forvirring rundt United-stjerna

Ifølge United-journalisten Duncan Castles skal David de Gea endelig ha fornyet kontrakten med Manchester United.

AVKLARING?: Ifølge United-journalisten Duncan Castles har David de Gea omsider fornyet kontrakten med Manchester United etter langvarige spekulasjoner. Foto: Mark Kerton / Pa Photos / NTB Scanpix
AVKLARING?: Ifølge United-journalisten Duncan Castles har David de Gea omsider fornyet kontrakten med Manchester United etter langvarige spekulasjoner. Foto: Mark Kerton / Pa Photos / NTB ScanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Store deler av gårsdagens pressekonferanse gikk til spørsmål om kontraktsituasjonen til David de Gea.

Den spanske stjernekeeperen har ett år igjen av kontrakten sin med Manchester United, og kan deretter gå gratis til en annen klubb.

I løpet av sommeren har det flere ganger blitt meldt fra forskjellige medier at han skal ha signert en fornyelse, men bekreftelsen har aldri kommet.

Fredag kveld melder derimot United-korrespondenten Duncan Castles, som skriver for Sunday Times og Daily Record, at de omsider skal ha blitt enige.

- Blir Uniteds best betalte

Ifølge journalisten blir spanjolen de røde djevlenes best betalte spiller.

Den utmerkelsen får han i så fall etter at Alexis Sánchez gikk på lån til Inter i sommer.

De Geas forbedrede femårskontrakt er verdt 15 millioner euro netto per sesong, ifølge kilder tett ved forhandlingene, skriver Castles.

Bare for ei snau uke siden skrev flere britiske tabloidaviser at spanjolen hadde takket nei til en gigantavtale.

- Å ha problemer på den plassen, det er de siste de trenger. De fleste managere har mer enn nok med at de andre ute på banen spiller bra, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt til Dagbladet tidligere denne uka.

Fra italienske medier har det blitt rapportert at Juventus ønsker å snappe ham opp gratis, noe de har gjort med utallige stjerner før, deriblant Adrien Rabiot og Aaron Ramsey i sommer.

- Jeg tenker at når det har gått så langt som dette … Skulle jeg satt penger på dette, setter jeg dem på at han går til Juventus, sa Thorstvedt, og videre beskrev Juve som «spesialister» på akkurat dette.

Saken fortsetter under videoen.

FORNØYDE: Manchester United-fansen er fulle av lovord om jobben Ole Gunnar Solskjær har gjort til nå som manager, og er optimistiske foran sesongen. Video: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Ganske sikker

Ole Gunnar Solskjær har gitt jevnlige oppdateringer om De Gea siden den første pressekonferansen i sommer, men det foreligger fortsatt ingen bekreftelse på at en kontrakt er blitt undertegnet.

- Det har vært mange diskusjoner mellom David og klubben. Forhåpentligvis kan vi få det gjort, sa Solskjær i går.

På del to av pressekonferansen - som hadde sperrefrist rett før midnatt - sa han følgende om hvor de er i diskusjonene per dags dato:

- Det må dere spørre David og klubben om. Jeg har naturligvis ikke vært involvert i alle diskusjonene, men er veldig, eller ganske sikker, på at vi kommer til å løse dette, sa Solskjær, og la til at spanjolen alltid har sagt at han ønsker å bli.

Alltid på utkikk

Selv om Solskjær virker sikker på at en avtale kommer til å gå i mål, forsikret han om at de alltid har en plan hvis ting ikke går etter planen, noe som i dette tilfellet vil være å finne en erstatter.

- Jeg har to veldig gode reservekeepere i Sergio (Romero) og Lee (Grant). Dean (Henderson) er på utlån i Sheffield United. Så keeperavdelingen holder god stand, sa Solskjær, men som igjen slo fast at de tror de kan overbevise De Gea.

The Athletic skrev i går at Manchester United har identifisert Everton-keeper Jordan Pickford og Atletico Madrid-sisteskansen Jan Oblak som mulige erstattere mellom stengene.

Det ble også dramatikk forrige gang De Geas kontrakt nærmet seg slutten.

Les mer om det i saken under: