Nasjonal åpning, Beitostølen

Forvirring: Stormet vekk

Kristine Stavås Skistad (24) hadde knapt rukket å komme i mål før hun stakk av fra stadion. Det skapte forvirring, før hovedpersonen forklarte hva som egentlig skjedde.

STIKKER: Kristine Stavås Skistad løp fra stadion rett etter målgang i sprintfinalen. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Kristine Stavås Skistad var i en egen klasse på Beitostølen fredag.

Storfavoritten leverte på bestilling, og suste først over målstreken.

- Jeg syns det var helt greit i dag. Det gikk bedre utover dagen. Jeg tror at jeg må opp noen hakk til neste helg for å være helt der oppe. Jeg trenger flere gjennomkjøringer, og så tror jeg det blir bra, sier hun til Dagbladet.

GOD KONTROLL: Kristine Stavås Skistad hadde full kontroll på oppløpet. Baker Lotta Udnes Weng. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GOD KONTROLL: Kristine Stavås Skistad hadde full kontroll på oppløpet. Baker Lotta Udnes Weng. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Fredagens renn var et tegn på at hun er i rute. Og det som skjedde etter rennet, sier mye om stjernestatusen Konnerud-løperen har opparbeidet seg.

Hun skapte forvirring blant journalister og publikum like etter at skia var tatt av. Vanligvis pleier utøverne å oppholde seg i målområdet etter rennet, før de deltar på en premieseremoni.

Skistad derimot stormet gjennom pressesonen og tilbake mot klubbhuset på Beitostølen.

IMPONERTE: Kristine Stavås Skistad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IMPONERTE: Kristine Stavås Skistad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Dagbladet var blant mediene som ble overrasket, spesielt tatt i betraktning av at 24-åringen har holdt en lav medieprofil de siste seks månedene. Vi tenkte tilbake til Petter Northugs glansdager, og lurte på om hun hadde planlagt å stikke av, som 37-åringen ofte gjorde. Det var Nettavisen også inne på.

Derfor tok vi på oss rykkeskoa og kastet oss på jakt etter vinneren.

Etter en heseblesende tokt som innebar to gjerder, en underjordisk tunnel og en rekke funksjonærer, dukket trener Lage Sofienlund opp.

PÅ STANDPLASS: Lage Sofienlund i samtale med Dagbladet. Foto: Thomas Haarstad / Dagbladet
PÅ STANDPLASS: Lage Sofienlund i samtale med Dagbladet. Foto: Thomas Haarstad / Dagbladet Vis mer

Dagbladet stoppet opp for en rask kommentar:

- Jeg tror det rett og slett var at hun skulle hente skiftetøyet, for hun hadde ikke med det bort i målområdet, forklarte Sofienlund til Dagbladet.

Vi ba også om trenerens dom over løpet mens vi først sto der:

- Hun var litt som en motor som har stått lenge i garasjen, du måtte dra den i gang. Men hun ble bedre heat for heat. Vi har ikke gått så mye testrenn, så hun trengte dette rennet for å komme seg dit hun trenger å være neste helg. Dette resultatet betyr trygghet.

Treneren fortalte at han også var på vei i retning Skistad, så vi la oss på hjul. En agent ville neppe blitt imponert over listen i jakten. Mobilen var framme, det var ingen avis med kikkhull i nærheten og barten var ikke løs.

Men vi ble stående der til Skistad dukket opp igjen i varme klær - på vei tilbake til premieseremonien.

PÅ VEI TILBAKE: Lage Sofienlund og Kristine Stavås Skistad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ VEI TILBAKE: Lage Sofienlund og Kristine Stavås Skistad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Hun lo godt da Dagbladet ville vite hvorfor hun hastet bort:

- Jeg skulle bare skifte, det var ikke noe annet.

- Vi trodde et sekund at du skulle stikke av?

- Ja, nå tar jeg turen hjem. Det kunne ha vært fint det, sa Skistad og lo godt.

I EGEN KLASSE: Kristine Stavås Skistad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I EGEN KLASSE: Kristine Stavås Skistad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Til tross for latteren var det nok også noe sannhet i Skistads ord. Konnerud-kvinnen har valgt å holde en lav profil gjennom forsesongen, og er opptatt av å ta valgene som gjør henne til en bedre utøver.

- Hvorfor har du holdt en så lav profil?

- Vi har hatt fokus på trening og livet ellers. Vi har ikke sett noe grunn til å ha med oss dere overalt. Vi tar den friheten vi kan, forklarte Skistad, som må regne med nye spørsmål i Ruka neste helg - også av internasjonale medier.

STJERNESKUDD: Ingrid Andréa Gulbrandsen tok Beitostølen med storm, Kristine Stavås Skistad løp fra stadion rett etter målgang i sprintfinalen og Simon Nitsche tar selvkritikk etter intervju. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem. Klipp: NRK Vis mer

For prestasjonen fredag imponerte landslagssjef Sjur Ole Svarstad, som mer eller mindre bekreftet at hun skal være med på flyet til verdenscupåpningen i Ruka:

- Hun ser sterk ut. Det ser ut som hun har bra kontroll. Når hun blir utfordret på siden så svarer hun opp. Det er betryggende for verdenscuptroppen at hun ser ut til å være i godt slag, sier han til Dagbladet.

TRENER: Sjur Ole Svarstad. Foto: Bjørn Langsem
TRENER: Sjur Ole Svarstad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Ingrid Andréa Gulbrandsen, som ble nummer to i fredagens renn, har tidligere vært på juniorlandslag med Skistad. Hun avslører at Konnerud-løperen inspirerer:

- Hun er rå. Hun går på en annen måte og gjør sin greie. Jeg hadde ikke en sjanse på oppløpet, men kan lære mye av henne, sier Gulbrandsen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer