Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

Forvirring

Hvor skadet er Paul Pogba?

UTE: Ole Gunnar Solskjær har ikke kunnet bruke Paul Pogba siden 30. september. Foto: NTB scanpix
UTE: Ole Gunnar Solskjær har ikke kunnet bruke Paul Pogba siden 30. september. Foto: NTB scanpix Vis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (46) og Manchester United landet i natt i Kasakhstan. Det var uten Paul Pogba (26), som er skadet - men som uansett ikke ville vært med. Kampen mot Astana i Europa League blir ungguttas mulighet til å vise seg fram.

Men hvordan står det egentlig til med Pogba?

Sist den franske verdensmesteren spilte for United, var mot Arsenal 30. september. Det nærmer seg to måneder siden. Før dette igjen hadde han et avbrekk på en måned. Offisielt har han en ankelskade, men denne uka smalt bomba.

Den spanske radiokanalen COPE hevder å ha to kilder i klubben på at skade ikke er problemet, men at Pogba ikke vil spille for United. Ifølge kanalen skyldes fraværet at han forsøker å presse igjennom en overgang til Real Madrid i januar.

Videre heter det at United ikke ønsker at dette skal komme ut. Angivelig forsøker klubben å gjemme seg bak at han fortsatt er skadet. Det påstås at Solskjær har akseptert at Pogba vil bort. Nå skal det handle om å få mest mulig igjen for midtbanespilleren.

- Prislappen United har satt på Pogba er 150 millioner euro (1,5 milliarder kroner). Klubben har ikke likt at han har lagt ut bilder der han spiller basketball, melder COPE.

Pogba har oppholdt seg i Dubai og Miami i opptreningsperioden. Ikke lenge etter at COPE meldte at han «faker skade», la han ut et bilde på Instagram, der han får behandling.

TRENDY: Paul Pogba benytter tida i USA til mer enn bare opptrening. Her er han på basketballkampen mellom Miami Heat og Cleveland Cavaliers. Til venstre, kjæresten Maria Salaues. Foto: NTB scanpix
TRENDY: Paul Pogba benytter tida i USA til mer enn bare opptrening. Her er han på basketballkampen mellom Miami Heat og Cleveland Cavaliers. Til venstre, kjæresten Maria Salaues. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det er lett å konkludere med at det er full forvirring rundt situasjonen.

Da Solskjær fikk spørsmål om Pogba på en presskonferanse fredag, svarte han:

- Han hadde en test og skanning i starten av landslagspausen, og skaden er ikke leget ennå. Han har vært ute i seks-sju uker og øker intensiteten gradvis. Han bruker tredemølle og sykler. Vi håper å se ham i 2019.

Også i sommer var det mye prat om at Pogba ville til Real Madrid. Agent Mino Raiola var klar på dette og trener Zinédine Zidane uttrykte sin beundring for spilleren.

OVERRASKET: United-supportene på vei hjem fra kamp fikk seg litt av en overraskelse da kong Harald plutselig kom inn på SAS-flyet som skulle ta dem hjem til Norge. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet TV Vis mer

Den kjente, engelske mediepersonligheten Alan Brazil hevdet denne uka at «Pogba har spilt sin siste kamp for United». Brazil - som selv har ei fortid som spiller i United - påstår han har en god kilde:

- Noen har akkurat fortalt meg dette. Og det kommer ikke bare fra en tilfeldig person. Jeg kjenner denne karen og han vet mye om hva som foregår i United, sier Brazil.

Pogba kom til United i august 2016. Kontrakten går ut 30. juni 2021.

På papiret er han Uniteds største stjerne. Men alle som kjenner Solskjærs filosofi bør ikke være i tvil: Han vil ha spillere som blør for United-drakta og vil være i klubben for enhver pris.

Det er et minimumskrav.

PS: Kampen mellom Astana og Manchester United spilles torsdag klokka 16.50.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media