Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fosdahl mister agent-lisensen

På grunn av brudd på reglementet.

(Dagbladet.no): Spilleragent Lars Petter Fosdahl er fratatt lisensen i åtte måneder.

Årsaken er brudd på agentreglementet i forbindelse med Olivier Occeans overgang fra Odd Grenland til Lillestrøm i 2004.

- For oss er det viktig å statuere eksempler overfor en yrkesgruppe som er ganske ny. Alle agenter skriver under på en erklæring om at de skal følge reglene, og da er det viktig at regelbrudd blir straffet, sier Frode Grotmo, leder for fotballforbundets Doms- og sanksjonsutvalg, til Dagbladet.no.

Tre regelbrudd

Feilene med denne Occean-avtalen var todelt, ifølge doms- og sanksjonsutvalget:

• Det ble ikke avtalt honorar i form av en engangssum. I stedet ble det satt en prosentandel av overgangssum, noe som ikke er lov.

- Dette er fordi agentene ikke skal få egeninteresse i overgangsummer for avtaler de sjøl ikke tar del i, forklarer Frode Grotmol.

• Bestemmelsen om bruk av standard representasjonskontrakt ble ikke fulgt.

- Dette handler om at vi vil ha kontroll med agentenes virksomhet, kommenterer Grotmol.

UTESTENGT: Spilleragent Lars Petter Fosdahl (t.h.), som tidligere jobbet sammen med Rune Hauge, er fratatt lisensen i åtte måneder. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/DAGBLADET
UTESTENGT: Spilleragent Lars Petter Fosdahl (t.h.), som tidligere jobbet sammen med Rune Hauge, er fratatt lisensen i åtte måneder. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/DAGBLADET Vis mer

Begge disse punktene mente Doms- og sanksjonsutvalget at var i strid med bestemmelsene i Reglement for spilleragenter, ifølge en pressemelding fra NFF.

Anken ble avvist

Fosdahl valgte så å anke saken på grunn av følgende uenigheter:

• Doms- og sanksjonsutvalget har uriktig lagt til grunn at han ikke bisto Odd i forbindelse med Occeans overgang til Lillestrøm. 

• Det er feil i rettsanvendelsen, ved at Doms- og sanksjonsutvalget har lagt til grunn en uriktig forståelse av agentreglementet og foreldelsesreglene. 

•  Lovovertredelsen skjer i og med inngåelsen av avtalen 16. mars 2004, ikke ved dens fortsatte eksistens og seinere effektuering. Forholdet er derfor uansett foreldet. 

Men nå har Ankeutvalget avvist dette, og Fosdahl må dermed holde seg unna all agentvirksomhet i åtte måneder.

- Det er lite praksis på dette området, så vi står ganske fritt i straffeutmålingen. I de groveste tilfellene - og ved gjentakelse - kan vi ilegge bøter og inndra lisenser for alltid, sier Grotmol på generelt grunnlag.

Lars Petter Fosdahl har ikke besvart Dagbladet.nos henvendelse i dag.

image: Fosdahl mister agent-lisensen
image: Fosdahl mister agent-lisensen
SAKENS KJERNE: Årsaken til at Lars Petter Fosdahl mister agentlisensen er en avtale han inngikk i forbindelse med Olivier Occeans overgang fra Odd til LSK i 2004.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media