Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Foss Solevåg fullførte bragden i slalåmfinalen: - Utrolig stort

Mens en syk Henrik Kristoffersen fikk utdelt slalåmkula.

PALLEN: Sebastian Foss Solevåg slo til med en knallsterk 3. plass i sesongavslutningen i St. Moritz.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
PALLEN: Sebastian Foss Solevåg slo til med en knallsterk 3. plass i sesongavslutningen i St. Moritz. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det lille norske alpinlandslaget har herjet med konkurrentene denne sesongen. Det snakkes mye om de gode toppene, men bredden blir også stadig bedre.

Hvis en stjerne svikter, dukker en ny opp. Da Aksel Lund Svindal ble langtidsskadd, slo Aleksander Aamodt Kilde til på direkten og vant. Og i dag, da en sykdomsplaget Henrik Kristoffersen skuffet, slo lagkompisen Sebastian Foss Solevåg til.

24-åringen fra Ålesund, som er barndomsvenn med hele Løseth-familien, utklasset tidene til Marcel Hirscher, Felix Neureuther, Kristoffersen og en rekke verdensstjerner i 1. omgang. Da lå Foss Solevåg bare fire hundredeler bak lederen, sveitsiske Daniel Yule.

24-åringen fra Ålesund er normalt sett best i finaleomganger og hadde alle muligheter til å innhente de fire fattige hundredelene han lå bak sveitseren.

Det klarte nordmannen, men André Myhrer og Marcel Hirscher kjørte forbi Solevåg i finaleomgangen. Dermed endte Solevåg på en knallsterk 3. plass og tok sin andre pallplass i karrieren.

- En fantastisk prestasjon og en strålende avslutning på sesongen. Nå er det bare å begynne å glede seg til VM i februar, sier NRK-kommentator Andreas Toft.

Uforløst potensial Innad i det norske alpinmiljøet har man ventet på at Solevåg skal få ut det lille ekstra i konkurranser, all den tid 24-åringen som regel slår verdensener Kristoffersen på trening.

- Jeg bruker å være raskere enn Henrik på trening, men så hever han seg i konkurranser. Det er ikke jeg som er dårligere når det gjelder, men Henrik som er så mye bedre. Han er et fantastisk konkurransemenneske, har Solevåg tidligere sagt til Dagbladet.

I dag kunne han endelig juble for pallplass.

- Det var godt å endelig få det til å stemme. Dette var deilig, sier Foss Solevåg.

Kristoffersen fikk krystallkula En sykdsomsplaget Henrik Kristoffersen lå på 15. plass etter 1. omgang. I sesongens siste renn og omgang for verdens beste slalåmkjører, var det tomt for krefter for 21-åringen. Til slutt endte 21-åringen på 19. plass, sesongens svakeste plassering.

Likevel har det vært en drømmesesong for Kristoffersen, som har vunnet seks slalåmrenn i år og som er årets vinner av slalåmcupen.

- Det har vært en fantastisk sesong. Jeg har tatt et stort steg. Det er utrolig stort. Jeg kan ikke forvente dette hvert år, men jeg håper jo å bli enda bedre neste sesong, sier Kristoffersen til NRK.

- Å vinne seks slalåmrenn igjen, blir tøft. Men jeg kan vinne mer i storslalåm. Det vet jeg er mulig, varsler «alpinsportens Mozart».

Hele Norges coronakart