Sondre Fossli om hjertestansen

Fossli om dramaet: - Veldig flaks

Sondre Turvoll Fossli forteller om dagen da hjertet hans stanser og perioden i etterkant hvor han har kommet til hektene igjen.

DRAMATISK: Sondre Turvoll Fossli var flere minutter uten å puste på egenhånd da hjertet stanset i midten av august.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
DRAMATISK: Sondre Turvoll Fossli var flere minutter uten å puste på egenhånd da hjertet stanset i midten av august. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For første gang siden hjertet hans plutselig stanset på vei inn til Oslo for litt over tre uker siden forteller Sondre Turvoll Fossli om hvordan han selv opplevde situasjonen og tiden etterpå.

Det gjør langrennssprinteren i et sju minutter langt intervju med Norges Skiforbunds egen Youtube-kanal Ski TV.

Fossli sier i intervjuet at han ikke husker noe fra morgenen og fram til han våknet opp på sykehuset seint på kvelden.

- Jeg mener å huske at jeg sto opp om morgenen og satte meg i bilen. Mer husker jeg egentlig ikke av den dagen. Jeg husker kanskje litt fra kvelden da jeg åpnet opp øynene på sykehuset, men alt annet er bare ting jeg har blitt fortalt. Jeg husker ingenting av bilturen, sier Fossli.

Uten pust i ti minutter

Selv om Fossli selv ikke husker hva som skjedde den mandagen har han blitt fortalt detaljer i etterkant. Fossli er dypt takknemlig for hjelpen han fikk av kjæresten Henriette, og andre personer som kom til og hjalp ham etter at bilen stoppet og stengte veien på vei ut på motorveien ved Skøyen.

- Jeg har blitt fortalt at Henriette ringte ambulansen med en gang det skjedde. Så fikk hun krabbet over meg, åpnet døra ut av bilen, og så var det i alle fall to personer som var veldig behjelpelige. En av dem fortalte at jeg ikke pustet. Da skrek Henriette. En syklist kom forbi, hørte at samboeren min skrek og fikk startet hjerte- og lungeredning. Jeg har mye å takke de for, sier Fossli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer