Fostervold knuste norgesrekorden

Slettet en ny rekord i VM-oppkjøringen.

(Dagbladet.no) I går satte Knut Anders Fostervold (36) norgesrekord på 10 kilometer temposykling. I kveld var det duket for den doble distansen ved Isfjorden.

Og han slettet også den rekorden, med god margin.

- Jeg var litt tung i beina i kveld, etter gårsdagen. Likevel gikk det ganske greit, selv om jeg på forhånd hadde håpet på en litt bedre tid, sier Fostervold til Dagbladet.no.

Han syklet inn til tida 24.28,1 minutter - noe som er en forbedring av den gamle rekorden på rundt halvminuttet.

Tenker på VM

Selv om det selvfølgelig er morsomt med norgesrekorder, er det VM som lurer i bakhodet til syklisten. Temporittet i VM går en siste uka i september, og det er det som er det store målet til Fostervold.

- Dette er hovedsakelig en gjennomkjøring til VM. Jeg sleit med bronkitt forrige uke, men er nå bedre. Derfor er det godt å få skikkelige gjennomkjøringer som dette.

I fjor endte han på 43. plass i sitt første VM. Det er en plassering han håper å forbedre i år.

Fostervold knuste norgesrekorden

- Målet er å sykle bedre og raskere enn i fjor og jeg føler jeg har utviklet meg mye som syklist. Det er framgangen som motiverer meg, sier Fostervold.

Han knuste den gamle 10 kilometersrekorden med 12 sekunder i går, til tross for dårlige værforhold med skybrudd, vind og bare åtte grader. Han ble klokket inn på tida 12.12,7 minutter.

- Det var bedre vær i dag, men ikke særlig mye varmere. Jeg tapte også litt tid da det kom mange semitrailere imot, og jeg måtte nesten stoppe opp. Vi feilberegnet litt på tida når ferga kom til kai, og da møtte jeg en lang rekke biler jeg hadde håpet å slippe.

Mistet to rekorder på to dager

Vegard Øverås Lied hadde begge de to rekordene Fostervold nå har slettet. Han har selv hjulpet til under rekordforsøkene, og er ikke skuffet over at han nå strykes fra bøkene.

- Nei, jeg hadde jo rekordene i 11 år, så dette er bare morsomt, sier han til Dagbladet.no.

Den siste delen av rekordjakten til Fostervold går lørdag. Da skal han prøve seg på 50 kilometersrekorden til Thor Hushovd (1.02.10,8).

- Men hvis været slår seg vrang, blir det nok ikke noe. Uansett vil jeg tenke mer på 50-kilometeren som oppkjøring til VM enn jeg vil fokusere på tida, sier den ferske rekordinnehaveren.

TO REKORDER: Knut Anders Fostervold satte i kveld sin andre norgesrekord på to dager. Foto: EINAR HOFF WARVIK / NESSET CK
TO REKORDER: Knut Anders Fostervold satte i kveld sin andre norgesrekord på to dager. Foto: EINAR HOFF WARVIK / NESSET CK Vis mer
MØKKAVÆR: Regnet pøste ned da Fostervold satte onsdagens rekord.
GRATULERT AV EKS-INNEHAVEREN: Etter målgang ble Fostervold gratulert av Vegard Øverås Lied, som hadde begge de rekordene som nå er slettet.