Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fostervold vraket som Molde-kaptein

Når Molde møter Stabæk i kveld er Daniel Berg Hestad ny kaptein. Knut Anders Fostervold har vært Molde-kaptein i over 100 kamper, men nå er det slutt. Les alt om kveldens kamper.

For eks-kaptein Fostervold kom kapteinsbyttet som et sjokk.

- Dette kom som lyn fra klar himmel. Jeg vet ikke hvem som har bestemt dette, men avgjørelsen er sikkert vel overveid, sier Fostervold til Romsdals Budstikke.

Molde tapte 0-3 for Moss hjemme på Molde Stadion. Kapteinsbyttet har ifølge Molde-trener Erik Brakstad ikke noe med svake resultater å gjøre.

- Dette er et ledd i forsøket på å bryte opp ting og skape en forandring. Knut Anders har mange jern i ilden for tida, som familiemann, husbygger og politiker. Derfor tror jeg det er sunt at vi løfter denne børen av skuldrene hans. Da blir han forhåpentligvis også en enda bedre fotballspiller, sier Brakstad til Romsdal Budstikke.

Daniel Berg Hestad bærer ikke kapteinsbinnet bare mot Stabæk - skiftet av kaptein er permanent.

- Daniel blir kaptein framover, ikke bare mot Stabæk. Vi håper å hente mer ut av ham ved å gi ham mer ansvar. Dessuten er ikke venstreback den mest gunstige posisjonen for en kaptein. Daniel har en mer ledende rolle på midtbanen, sier Brakstad.

Innleide Andreas Lund spiller på topp mot Stabæk i kveld. Lund startet på benken mot Moss på søndag. Wimbledon-kollega Martin Andresen sitter på Molde-benken.

Alt om dagens kamper:

Bryne - Rosenborg

Kenneth Rosén har så vidt fått stablet et lag på beina før dagens kamp mot Rosenborg. I tillegg til at blant annet begge midtstopperne er skadet, er også Ragnvald Soma og Geir Atle Undheim ute på grunn av tre gule kort. Hos Rosenborg sliter Roar Strand med en vond akilles og starter på benken, Morten Knudsen er dermed tilbake i startoppstillingen. Bent Inge Johnsen er fortsatt ikke friskmeldt, men kan blir klar til søndagens kamp mot Moss.

Bryne: Eskeland - Braut, Friberg, Jonsson, Håpnes - Bjørnsen, Stokkeland, Apneseth - Karlsbakk, Medalen, Olofsson.

Rosenborg: Arason-Basma, Bragstad, Hoftun, Stensaas - Winsnes, Skammelsrud, Berg, Sørensen - Johnsen, Knutsen.

Bodø/Glimt - Start

Hos Bodø/Glimt er Trond F. Ludvigsen ute med tre gule kort, mens Tom Kåre Staurvik er tilbake etter suspensjonen. Også Åsmund Bjørkan kan være aktuell fra start. Hos Start er Terje Leonardsen den eneste uaktuelle, også han med tre gule kort. Trener Halvorsen har ikke tatt ut noe endelig lag, men regner med at lagoppstillingen vil se ut omtrent som sist.

Bodø/Glimt: Westad - Mikalsen, C. Hansen, Steen, Evjen - A. Hansen, Staurvik, A. Berg, Bjørkan, Sæternes, Bergersen.

Start: Johnsen - Kloster, Gundersen, Bjønsaas, Sørli - Nyan, Berhus, Lødemel - Ohr, Ottoson, Hofstædter .

Brann - Lillestrøm

Brann starter med samme mannskap som sist. Ellers er Azar Karada, Erlend Hanstveit, Per Over Ludvigsen og Sergej Terehhov fortsatt uaktuell grunnet skader. Hos Lillestrøm er Olav Zanetti og Espen Haug uaktuelle. Laget blir ikke tatt ut før i dag, men Hallvar Thoresen sier at det meste er klart og at de venter for å se om Berntsen kan spille.

Brann: Kihlstedt - Brendesæther, Moen, Wassberg, Ylönen - Knudsen, Knarvik, Samuelsson, Kvisvik - Helstad, Andreassen.

Lillestrøm: Misund - Zanetti, Berntsen, Bjarmann, Hansén - Berget, Kihlberg, Søgård - Sundgot, Fjeldstad, Powell.

Haugesund - Tromsø

Rune Johansen erstatter Rune Lange mot Haugesund, men trener Terje Skarsfjor har flere endringer på gang. Tre nye spillere kommer inn, og det blir gjort fire rollebytter i forhold til 1-1 kampen mot Start. Thomas Hafstad pådro seg sitt tredje gule kort, og blir erstattet av Roar Christensen som venstre indreløper. Olav Råstad sliter med beinhinnebetendelse og derfor kommer Morten Kræmer inn på laget. Han blir venstreback, og Jonny Hansen skal spille høyre indreløper. Hos Haugesund er Magnus Samuelsson langtidsskadet. I tillegg sliter Tarje Nordstrand Jacobsen med en skade i lysken, og Rune Wiken har astmaproblemer. Det er usikkert om de blir å finne i troppen til morgendagens kamp. For ordens skyld gir vi dere laget som startet mot Brann.

Haugesund: Haftorsen - Kallestad, Karlsen, Ness, Andersen, Lein, Andersen, Jacobsen, Wiken - Garba, Berggren.

Tromsø: Tøllefsen - Johansen, Lange, Berntsen, Kræmer - Hanssen, Koppinen, Christensen - Nilsen, Johansen, Gudmundsson.

Moss - Viking

Moss stiller stort sett med samme mannskap som slo Molde 3-0 sist serierunde. Den eneste endringen på laget er at Lars Habberstad kommer inn for Rune Tangen, som må stå over med 3 gule kort. - Viking skal spille meget godt for å ta hjem 3 poeng i dag, men vi vet at det er et lag i god form. Vi må minst opp på samme prestasjonsnivå som mot Molde, sier Knut Torbjørn Eggen på Moss sine hjemmesider.

Viking stiller med bare friskemeldte spillere mot Moss, men Erik Fuglestad er ute på grunn av kort. Benny Lennartson starter trolig med nesten samme lag som sist.

Moss: Hansen - Winsnes, Habberstad, Trondsen, J. T Ophaug - Ramberg, Wiss, Juliussen, Brenne - Olofsson, Enerly.

Viking:Bø - Helgason, Hansen, Tihinen, Pereira - Berland, Nygaard, Aase, Nevland -

Dadason, Berre.

Stabæk - Molde

Christian Holter og Jon Arvid Skistad sliter med småskader og blir ikke med mot Molde, men begge er på veg tilbake. Freddy dos Santos og Andreas Lund går inn på laget fra start av mot Stabæk. Trond Strande sliter med en strekkskade, mens Anders Hasselgård er uaktuell etter en smell i kneet sist. Thomas Mork går ut for Lund.

Stabæk: Knudsen - Kjølø, Marteinsson, Flem, Stenersen - Wilhelmsson, Larsen, Linderoth, Ackon - Belsvik, Finstad.

Molde: Bakke - dos Santos, Nilsen, Kjølner, Fostervold - Olsen, Fjørtoft, Hestad - Hulsker, Lund, Hoseth.

Vålerenga - Odd Grenland

Bjørn Viljugrein er ute etter sitt røde kort på Lerkendal. Valtin er spilleklar igjen, men spiller ikke i dag. Det er litt usikkerhet om hvem som spiller i forvar og angrep, men sannsynlig lag blir presentert her. Odd frykter at Kristian Bye-Andersen skla være ute i åtte uker etter å ha skadet et leddbånd. Tor Gunnar Johnsen og Thomas Røed er også skadet og er usikker og må stå over mot Vålerenga. Espen Hoff går inn på laget. Assistentrener Morten Rønningen gir oss sannsynlig lagoppstilling.

Vålerenga: Bolthof - Døhli, Hagen, Haraldsen, Hovi - Riihilathi, Rekdal, Riisnæs - Levernes, Simpson, Musæus.

Odd Grenland: Holtan - Aas, Deila, Borgersen, Nornes - Pedersen, Mahlio, Fevang - Hoff, Larsen, Røed.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media