Tom Høgli etter vennen Arild Bergs bortgang

- Fotball blir veldig fort veldig alvorlig

Arild Berg minnes av hele Fotball-Norge. Et av hans viktigste budskap ønsker Tom Høgli at skal bli husket.

MINNER VENNEN: Humør og glede var viktig for Arild Berg. Hans tidligere lagkamerat og venn Tom Høgli ønsker at norsk fotball skal bli flinkere til å bevare det.
MINNER VENNEN: Humør og glede var viktig for Arild Berg. Hans tidligere lagkamerat og venn Tom Høgli ønsker at norsk fotball skal bli flinkere til å bevare det. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den tragiske bortgangen til Arild Berg har preget norsk fotball denne helga. Han ble regnet som en av norsk fotballs aller største talenter, men skader og sykdom gjorde at karrieren fikk en altfor tidlig slutt.

På grunn av kronisk utmattelsessykdom fikk Berg aldri helt ut potensiale. Bare 25 år gammel var det nok for Arild Berg, som spilte for Bodø/Glimt og Lyn før han ga seg.

Etter karrieren var Berg ikke så opptatt av at han ikke hadde fått ut sitt fulle potensiale, selv om mange rundt mente han hadde et større talent enn brødrene Runar og Ørjan.

I et intervju med Bodø NU i 2014, svarte Arild Berg at han hadde et annet syn på fotballen enn anger.

- Folk spør meg ofte om det der. Om jeg sørger over at jeg ikke fikk fullbyrdet meg selv som fotballspiller. Men greia med fotball; det handler like mye om da du var en liten gutt, du fikk være ute litt lenger på kvelden, du kom hjem med grønske på shortsen og la deg omtrent med fotballskoene på. Du skal vinne bra mange cupfinaler for å trumfe gleden du følte ved fotball som syvåring ...

Dette sitatet har blitt trukket fram i sosiale medier og i media siden lørdag og har fått mange til å nikke i samtykket. En annen av norsk fotballs mest gjennomtenkte mennesker er tidligere lagkamerat av Berg i Bodø/Glimt, Tom Høgli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer