Fotball-brødre i samme klubb

Fotball-brødre: Signert på grunn av navnet eller på grunn av talent?

Klubber gjør alt de kan for å gjøre stjernespillerne sine fornøyd.

CRYSTAL PALACE: Brødrene Benteke i sin nye klubb. Storebror Christian (venstre) og lillebror Jonathan (høyre) Foto: NTB Scanpix
CRYSTAL PALACE: Brødrene Benteke i sin nye klubb. Storebror Christian (venstre) og lillebror Jonathan (høyre) Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Crystal Palace er den siste klubben som har hevet seg på denne snodige trenden. For å hjelpe belgiske Christian Benteke med å føle seg hjemme i London-klubben har Alan Pardew signert hans yngre bror Jonathan Benteke.

Jonathan fulgte storebror til Palace etter at kontrakten med belgiske S.V. Zulte Waregem ble avsluttet tidligere i sommer.

I fjor fikk 21-åringen 17 kamper i løpet av ligaen, bare en av de kampene var fra start, og han klarte ikke å score. Spissen har signert ett årskontrakt for utviklingslaget, altså reservene, til Crystal Palace og alt er takket være navnet på baksiden av trøya.

Eden og Thorgan Hazard

LILLEBROR: Thorgan Hazard. Foto: MAJA HITIJ/dpa
LILLEBROR: Thorgan Hazard. Foto: MAJA HITIJ/dpa Vis mer

I 2012 var mange spent da Chelsea hentet Thorgan Hazard. Hvis vi overser forrige sesong kan vi si at storebror Eden har hatt en suksessrik karriere på Stamford Bridge, men Thorgan fikk ikke en eneste kamp for førstelaget.

Til tross det har lillebror Hazard gjort det ganske greit. Han var en av mange unge Chelsea-spillere som ble sendt ut på lån. Først var han i Zulte Waregem og senere i Borussia Monchengladbach, sistnevnte flyttet han til permanent for åtte millioner euro i 2015.

- Før jeg dro til Belgia var jeg bare broren til Eden, sa han en gang til The Times.

- I Belgia viste jeg hva jeg hva jeg kan gjøre selv. Etter det sa de ikke at jeg var Edens bror.

Rafael og Fabio da Silva

TVILLINGENE: Fabio Da Silva (venstre) og Rafael Da Silva (høyre). Foto: NTB Scanpix
TVILLINGENE: Fabio Da Silva (venstre) og Rafael Da Silva (høyre). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det så ut til å være et tilfelle av «alt eller ingenting» da Manchester United signerte forsvarspillerne Rafael og Fabio da Silva fra Fluminense i 2007.

Tvillingene hadde to vidt forskjellige opphold på Old Trafford. Rafael fikk 170 kamper for United før han flyttet til Lyon i 2015. Fabio derimot fikk bare 56 kamper for de røde, han ble sendt på lån til QPR i 2012 før han flyttet til Cardiff permanent i 2014. Nå er han tilbake i Premier League med Middlesbrough, mens Rafael fortsatt er i Lyon.

Kaka og Digao

Den brasilianske magikeren Kaka ble hentet til Milan fra Sao Paulo i 2003, og bare ett år senere fulgte lillebror Digao. Om han ble hentet for å hjelpe Kaka å slå seg til ro i Italia eller om Rossoneri faktisk trodde at Digao hadde et stor talent er uvisst. Det skal likevel nevnes at midtbacken bare fikk en kamp for førstelaget, så statistikken snakker kanskje for seg selv.

Etter flere mislykkede låneopphold rundt i Italia, Belgia og Portugal gikk han til slutt til New York Red Bulls i 2012. Etter bare å ha spilt et helt minutt for klubben ga Digao opp for godt i 2013. Noe som kanskje var like greit.

LILLEBROR: Digao. Foto:AP Photo/Antonio Calanni,
LILLEBROR: Digao. Foto:AP Photo/Antonio Calanni, Vis mer

Paolo og Fabio Cannavaro

Det må være tøft for Paolo Cannavaro å leve i skyggen til storebroren som er tidligere verdensmester med Italia. Men hadde det ikke vært for Fabio hadde nok ikke Parma hentet Paolo i 1999 på bakgrunn av at han bare hadde to kamper for førstelaget til Napoli.

Mens Fabio tok karrieren til nye høyder ved å spille for Inter, Juventus og Real Madrid, i tillegg til å bli en nasjonal helt – ble Paolo i Parma og var med på deres første konkurs. Han fikk 128 kamper på syv år og var kaptein for dem da de spilte i UEFA-Cupen i 2005. Etter åtte vellykkede år i Napoli gikk han i 2014 til Sassuolo i en alder av 35.

Jesus og Marco Navas

Jesus Navas kom til Manchester City og var kjent for å ha hjemlengsel – så hans nye klubb var raskt frempå og tok en telefon til naboklubben Bury i august 2013.

Bury spilte på den tiden i andre divisjon og de tok gjerne imot Jesus sin 30 år gamle bror Marco, som hadde brukt hele karrieren i Spanias andre divisjon.

- Ettersom broren hans var i Manchester City føltes det som de ville ha litt familie i nord-vest. Vi ble spurt men gutten er ikke noen idiot. Han har en del profesjonelle kamper under beltet på et godt La Liga-nivå, forklarte Bury-sjef Kevin Blackwell.

Dessverre gikk det ikke som planlagt. Etter en tøff introduksjon til engelsk fotball fikk Marco bare tre kamper for klubben. I januar 2014 forlot han klubben og dro tilbake til Spania.

Roque og Julio Santa Cruz

LILLEBROR: Julio Santa Cruz. Foto: FourFourTwo/Haymarket
LILLEBROR: Julio Santa Cruz. Foto: FourFourTwo/Haymarket Vis mer

I 2007 kom Roque Santa Cruz til Blackburn etter åtte år i Bayern München, og scoret hele 19 mål i sin første Premier League-sesong.

Paraguayaneren imponerte manager Mark Hughes så mye at han tok med seg spissen til Manchester City da han byttet klubb i 2009. Lillebror Julio derimot, imponerte ikke manageren i det heletatt. Blackburn hentet Julio fra Cerro Porteno i 2008.

For supportere er det kanskje vanskelig å huske lillebror Santa Cruz, men det er mest sannsynlig fordi han ikke spilte en eneste kamp for førstelaget. I løpet av sine tre år i England fikk han bare spille 11 kamper for reservelaget før han dro tilbake til Paraguay. Nå spiller han for Deportivo Capiata, mens storebror Roque spiller for Olimpia Asuncion.

Clarence og Chedric Seedorf

Chedric fulgte storebror Clarence de første årene av sin karriere. Clarence, som regnes som en av de mest suksessrike spillerne i Champions League sammenheng, signerte for Real Madrid i 1996 og tre år senere spilte lillebror for ungdomsakademiet. Da storebror flyttet til Inter året etter fulgte Chedric med på lasset.

Etter å ha skapt sin egen karriere med opphold i Nederland og Italia – det var opphold i NAC, Legnano, Pizzighettone, Oostende og Cambuur Leeuwarden – kom det en magisk telefon fra Milan og Chedric fikk en plass på Serie A-laget. Tilfeldigvis var det samme lag som storebror hadde vært i siden 2002.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer