Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball: Clive Barker sa opp

JOHANNESBURG (NTB): Sør-Afrikas landslagssjef Clive Barker leverte sin avskjedssøknad da troppen vendte hjem fra kontinentcupen i Saudi-Arabia. Barker førte landet til seier i afrikamesterskapet i fjor, og til VM-sluttspill for første gang, men trakk seg på grunn av krass kritikk etter dårlige resultater den siste tiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Laget trenger nye ideer og en ny trener som kan lede det i VM-sluttspillet, sa 54-åringen.

Avskjedssøknaden er godtatt av det nasjonale fotballforbundet. - Dette var et sjokk for oss også. Han trakk seg, han ble ikke skjøvet ut, sa Sør-Afrikas fotballpresident Molefi Oliphant.

Barker fikk mye av æren for det sørafrikanske fotballunderet. Etter tiår med isolasjon tok laget seg under Barkers ledelse nesten umiddelbart opp i afrikansk toppklasse da idrettsboikotten ble opphevet, og vant afrikamesterskapet på hjemmebane i 1996.

Avslørt

I kontinentcupen ble Sør-Afrikas svakheter imidlertid nådeløst avslørt. Laget klarte med et nødskrik uavgjort mot Tsjekkia, men tapte så for De forente arabiske emirater og Uruguay. De sju baklengsmålene kom etter tildels hårreisende forsvarsspill.

Laget er uten seier i seks kamper siden det kvalifiserte seg for VM, og i hjemlandet er publikum fort blitt kresent. Barker ble nådeløst kritisert, og nå må Bafana Bafana («guttene») finne seg en ny trener - bare en drøy måned før laget skal forsvare afrikamesterskapet i Burkina Faso.

I VM-sluttspillet er sørafrikanerne i gruppe med Frankrike, Danmark og Saudi-Arabia.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!