Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fotball? Det er ikke trening

Olaf Tufte trener mer enn de fleste. Gjerne opp mot 40 timer i uka. I tillegg spiller han litt fotball, men det nekter han å kalle trening. Å hogge ved derimot...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Dagbladet fortalte Olaf Tufte at Olympiatoppen har ført ham opp som medaljehåp til OL i Athen neste sommer, sa han:

- Vel, det er det de som får stå for.

Tufte føler nemlig ikke press på seg til å ta medalje. Sannheten er at Vestfold-gutten faktisk kan bli skuffet over gull! Det er hvis han ikke er helt utkjørt når han kommer i mål.

- Jeg kan vinne og samtidig være dritforbanna, det skjer dersom jeg ikke har gjort mitt aller beste, sier han.

I Sydney-OL 2000 fikk Tufte sølv på dobbeltsculler sammen med Fredrik Bekken. Siden den gang har han jobbet målbevisst fram mot det som skal skje neste sommer. OL ligger i bakhodet hele tiden.

Rivalene

I helgas verdenscupavslutning i Luzern kom Tufte på fjerde plass. Det er han fornøyd med, tatt i betraktning mye sykdom i det siste. Marcel Hacker vant, og Iztok Cop kom på andre plass. Disse to blir nok også erkerivalene i OL.

På spørsmål om medalje er målet i OL, svarer Olaf:

- Målet er å ro fortere og bedre enn jeg noen gang har gjort. Jeg vil perse og sprenge i Athen. Jeg skal yte alt hva kroppen min klarer, forsikrer han.

Landslagstrener Tore Øvrebø har trua på at Tufte kan ta medalje.

- Vi jobber for gull. Olaf er enormt viljesterk, skryter Øvrebø.

1200 timer i året

Om lag 1200 timer i året legger Tufte ned i trening. Det er i gjennomsnitt nesten 25 timer i uka. Noe som gir en daglig treningsdose på rundt tre og en halv time. Noen uker kan han komme opp i 40 treningstimer. Det er nok mer enn de fleste.

Men Tufte er streng på hva som kan defineres som trening. Mens folk flest går på fotballbanen for å trene, spiller Tufte fotball og innebandy når han skal slappe av. Motocross er idrett nummer to. Jobbing på gården med pelling av stein og annet arbeid får han også tid til innimellom. Men at noe av dette kan regnes som trening er det ikke snakk om.

- Fotball og andre idretter driver jeg med for å ha det gøy. Ikke for å trene. Det er avkobling, sier han.

Det eneste Tufte godtar som trening, foruten det organiserte, er vedhogging.

- Det har jeg faktisk sjekka opp. Fant ut at jeg hadde puls på 140 når jeg driver med det, derfor kan det regnes som trening, forklarer han.

Brannmann

Også yrket sitt som brannmann regner Tufte som avkobling.

- Jeg kobler veldig av mentalt når jeg er på jobb. Jeg gleder meg til å gå på jobb. Miljøet er bra der, og det er veldig deilig å bare være «Olaf», og ikke «roeren Olaf».

Roing er ifølge Olaf Tufte ikke en sport å bli rik av.

- Man skulle fått betaling etter hvor mye man trener, da hadde jeg kommet godt ut av det, foreslår han.

<B>TRENINGSNARKOMAN: </B>1200 timer i året - som er i gjennomsnitt 3,5 timer hver dag - trener Olaf Tufte for å komme i OL-form.
<B>VISER MUSKLER:</B> Olaf Tufte snudde ryggen til pressen da han skulle skifte. - Det er jo jenter her, forklarer han.