Fotball direkte

Seriemesterskapet er så godt som klart. Med seier 3-1 over Odd i dag, er det bare teori som hindrer Rosenborg i å få medaljene. Vi fulgte åtte kamper direkte.

Det var ingen stor fotballkamp de 14.441 tilskuerne i Trondheim fikk se. Åge Hareide måtte igjen se at Rosenborgs landslagsspillere slet med rusk i maskineriet, og spesielt Jan Gunnar Solli var skuffende i sin første kamp mot sin tidligere klubb.

Men på tross av mye dårlig spill, viste trønderne igjen hvor overlegne de er i eliteserien. Odd Grenland vant sjansestatistikken 6-5, men det hjalp ikke mot effektive Rosenborg.

At Odd i tillegg brant et straffespark etter at Ståle Stensaas felte unggutten Martin Wiig, gjorde ikke dagen bedre for telemarkingene. Espen Johnsen reddet mesterlig forsøket fra Bent Inge Johnsen.

Harald Martin Brattbakk førte Rosenborg i ledelsen etter 27 minutter på straffespark da Brede Bomhoff handset innenfor 16-meteren.

Tre kjappe mål

Etter 66 minutter var Frode Johnsen frampå og doblet ledelsen. Johnsen fikk stå helt alene i feltet, og scoret sikkert mot sine gamle lagkamerater.

Bare sekunder etterpå fosset Brattbakk fram og økte til 3-0 via stolpen alene med keeper Erik Holtan.

En real kalddusj for Odd, men det tok ikke lenge før telemarkingene svarte. Espen Johnsen måtte gi retur på et skudd, og Sebastian Henriksson kunne plassere ballen i mål.

Rosenborg er fortsatt suverene på topp i eliteserien med 49 poeng. Bodø/Glimt er på plassen bak, men er hele 15 poeng bak trønderne. Glimt har sju kamper igjen å spille og kan maksimalt ta 21 poeng. Allerede etter neste serierunde kan RBK være mester.

NTB

Alle kampene starter klokka 16.00.