Fotball-EM overtar OL-pengene

Et nei til Tromsø-OL åpner for Fotball-EM i Norge 2016.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DE HÅPEFULLE OL-søkere i Tromsø har ikke bare regnet feil. Med en nær fordobling av budsjettet har de misset på selve regnestykket; det å få et politisk flertall for statsgarantien.

Nå kommer Kulturdepartementet til å sende søknaden om garanti for 15,6 milliarder kroner tilbake til styret i Norges Idrettsforbund ettersom forutsetningene er helt forandret.

I realiteten betyr det at drømmen om OL i Tromsø 2018 er knust, mens den statlige støtten dreies mot et nytt stort norsk arrangement.

Dagens nei til OL åpner for full statlig satsing på den norsk-svenske søknaden om å få fotball-EM 2016.

FORELØPIG HAR ikke et eventuelt fotball-EM vært spilt opp mot OL-søknaden. Norges Fotballforbund er skeptisk til Tromsøs planer, men etter denne regnemissen slipper fotballederne å fronte et nei til statsgaranti. De kan i stedet kalkulere med sterkt økende offentlig velvilje til de store investeringene som mesterskapet krever.

Selve EM-søknaden har bakgrunn i et initiativ fra Gøteborg. De siste årene har denne byen med hell satset på å tiltrekke seg ulike gigantarrangementer og lite slår størrelsen på Fotball-EM. Mesterskapet sist sommer ble anslått til å ha en samfunnsøkonomisk effekt på arrangørlandene Sveits/Østerrike på over 11 milliarder kroner. Bare det europeiske fotballforbundet (Uefa) selv satt igjen med et overskudd på 2 milliarder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer