Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

Fotball-England reagerer

I andre Premier League-kamp på rad tok Everton-manager Duncan Ferguson ut en innbytter. - Jeg forstår hvorfor spilleren var opprørt, men det er jeg som tar avgjørelsene.

DRESS OG SLIPS: Duncan Ferguson har ledet Everton engasjert fra sidelinja i tida som midlertidig manager. Foto: NTB scanpix
DRESS OG SLIPS: Duncan Ferguson har ledet Everton engasjert fra sidelinja i tida som midlertidig manager. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Everton - Arsenal 0-0

GOODISON PARK (Dagbladet): Det ble ingen stor kamp mellom Everton og Arsenal lørdag ettermiddag. Med 0-0 tok ingen av lagene noen avgjørende steg oppover på tabellen.

Men kampen inneholdt likevel noen poenger. På tribunen satt både Carlo Ancelotti og Mikel Arteta. Fra mandag overtar de hvert sitt lag, henholdsvis Everton og Arsenal. De to som ledet i lørdagens kamp - Duncan Ferguson og Fredrik Ljungberg - er tiltenkt roller i støtteapparatet.

Ferguson ble hyllet av Goodison Park for innsatsen som midlertidig manager i fire kamper. Men noe av det siste han gjorde som Evertons frontskikkelse, vekker oppsikt. I andre Premier League-kamp på rad byttet han innpå en spiller og byttet ham ut igjen.

TATT AV: En tydelig misfornøyd Cenk Tosun (t.v.) går av banen og blir erstattet av Moise Kean. Foto: NTB scanpix
TATT AV: En tydelig misfornøyd Cenk Tosun (t.v.) går av banen og blir erstattet av Moise Kean. Foto: NTB scanpix Vis mer

Denne gangen gikk det utover den tyrkiske spissen Cenk Tosun. Forrige helg, mot Manchester United, var det Moise Kean som kom innpå og ble tatt av igjen.

Tosun kom inn for en skadet Alex Iwobi etter elleve minutter. I det 80. minutt ble han tatt av banen og - ironisk nok - erstattet av Kean.

På Twitter skriver fotballeksperten Gary Lineker:

- Duncan Ferguson har byttet ut flere innbyttere i sine tre Premier League-kamper enn noen andre midlertidige managere i historien … Jeg har ingen anelse om det stemmer, men jeg tipper at det sannsynligvis gjør det.

- Big Dunc har gjort det igjen. Byttet en innbytter. Denne gangen er Moise Kean den heldige og ikke offeret. Han erstatter Cenk Tosun, skrev BBC i sin livedekning.

På tribunen ble Carlo Ancelotti filmet da byttet fant sted.

- For andre kamp på rad tok Duncan Ferguson ut en innbytter. Carlo Ancelotti så den morsomme siden, skriver BT Sport på Twitter.

Byttet var et av spørsmålene på pressekonferansen etter kampen. En drøy halvtime etter oppgjøret kom Ferguson inn i presserommet for siste gang som Everton-boss. I alle fall for denne gang.

Tosun var tydelig opprørt da han gikk av banen. Og heller ikke denne gang var det håndhilsing mellom manager og spiller - på samme måte som på Old Trafford sist søndag.

- Jeg forstår hvorfor han er opprørt. Men det er jeg som tar avgjørelsene, sier Big Dunc.

- Jeg gjør det til det beste for laget. Det er kanskje riktig, det er kanskje feil. Det får andre analysere. Slik jeg ser det, fikk vi et nytt poeng. Vi slapp ikke inn mål, og jeg tok avgjørelsene selv.

Avisa Daily Express skriver at Everton-fansen er splittet og viser til eksempler fra sosiale medier:

- Han gjorde det igjen, hahahaha, skriver en.

- Hva er det han gjør? skriver en annen.

Fra mandag leder Carlo Ancelotti laget for første gang. Tidligere i dag ble det kjent at han har skrevet under på en kontrakt som varer i 4,5 år.

- Det er briljant. Fantastisk. Jeg har sagt det fra dag én: Vi får inn en manager i verdensklassen, sier Ferguson.

- Vet du hva som blir din rolle framover?

- Jeg har vekslet noen ord med ham og jeg har fortsatt jobb! Vi får se hva han ønsker av meg.

Ferguson fortsetter:

- Han kom inn i garderoben etter kampen og holdt en fantastisk tale. Vi ser fram til å starte arbeidet på mandag.