Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Fotball er bare en lek

For Vegard Skogheim er toppfotball lek og moro. Kampen mot Bodø/Glimt i ettermiddag ser han på som rein bonus.

KONGSVINGER (Dagbladet): -  Utgangspunktet for lagene er helt forskjellig. Mens hjemmelaget frykter kampen, gleder vi oss til å spille. For oss er dette en bonus. Da er det bare å løpe ut på banen og ha det gøy. Gutta skal få gjøre så mye feil de bare vil, sier Vegard Skogheim til Dagbladet.

Godt humør

Som trener prøver han alltid å få spillerne til å glemme konsekvensene, og i stedet glede seg over det de driver med.

-  Glade spillere er bedre enn de som er sure og redde. Har du godt humør, blir du også kreativ. Er du engstelig, gjør du lettere feil. Da kan det fort ende i kaos, sier Vegard Skogheim.

Scenariet han ser for seg i dag, er en favoritt med nervene utapå draktene og et KIL-lag som sprudler av selvtillit og spilleglede.

-  Alle vil vinne fotballkamper, forskjellen er at vi ikke frykter å tape dem. Leken og fotballbevegeligheten har vi fått inn på trening. Alle er trygge på spillestilen, og vet hva de skal gjøre. På Aspmyra flytter vi treningen inn i kampen. Det betyr engasjement, humør, spilleglede, guts og intensitet, sier Skogheim.

-  Spille, ikke sparke

Da han kom til Kongsvinger foran fjorårssesongen, skulle han snu ei pil som bare gikk nedover. Med enkle grep og stor entusiasme har han fått pila til å peke rett oppover.

-  Jeg tenker og prøver å gjøre ting enkelt, fokuserer på neste oppgave og mener det er på trening at spillerne blir gode. Sluntrer du unna treninga, sluntrer du også unna kampen. Tippeligaen tenker jeg ikke på, bare at vi skal spille fotball, ikke sparke. Sparkingen får styrene rundt om ta seg av, sier Vegard Skogheim.

Opprykket til 1. divisjon i fjor er det morsomste han har opplevd som trener.

-  Ikke på egne vegne, men på klubbens. Selv er jeg bare en trener som skal være her noen år, tjene litt penger og forsvinne. Da opprykket var klart i fjor høst, tenkte jeg mest på de mange som står på døgnet rundt og har Kongsvinger i hjertet hele livet. Å få gi disse en gave, gjør meg rørt, sier Vegard Skogheim.

Heltestatus

På Kongsvinger har lykketrollet Vegard Skogheim allerede heltestatus. Rykker Kongsvinger opp i Tippeligaen, blir det vel statue ved riksvei 2 utenfor Gjemselund.

-  Jeg trente ham på U21-landslaget, og visste at Vegard er en gutt med glimt i øyet da jeg tok kontakt med ham for to år siden. Han har byttet ut gravalvoret med glød og entusiasme, har ambisjoner og er sentral i et trenerapparat som hele tida utvikler seg, sier sportslig leder Svein Ivar Sigernes.

Blir det opprykk igjen, må Gjemselund rustes opp. Sitteplassene må økes fra 2100 til 3000, det må monteres flomlys og legges undervarme og toaletter og garderober må utbedres.

-  Kongsvinger kommune har bevilget 6,5 millioner til toaletter og garderober. Resten må bli en tilleggssak. Rykker vi opp, starter vi med å skru opp seter allerede på mandag, sier daglig leder Jens Njøsen.

15 millioner

-  Går det veien i Bodø, må budsjettet økes til 15 millioner. Vi startet sesongen med fem millioner, og økte til 7,5 i løpet av sommeren. I 1. divisjon er det ikke penga som er avgjørende, men måten du bruker dem på. Blir vi tippeligalag, snakker vi om å kjøpe fri spillere til trening.

Det er ikke sikkert vi får trent mer, men vi må jobbe mer med restitusjon, sier sportslig leder Svein Ivar Sigernes.

HVILKET FORHOLD HAR DU TIL RUNE BRATSETH? - Det er veldig bra. Jeg har passa unga hans, Eivind og Fredrik. Vi er også blitt tyske innendørsmestere sammen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media