Joshua King

- Fotball er for dyrt i Norge

Joshua King frykter Norge går glipp av store talenter fordi fotball har blitt for dyrt. Nå ønsker han å gjøre en forskjell og inviterer til gratis fotballskole på Stovner.

VIL HJELPE: Joshua King inviterer til gratis fotballskole for at flere skal få muligheten til å realisere sine drømmer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VIL HJELPE: Joshua King inviterer til gratis fotballskole for at flere skal få muligheten til å realisere sine drømmer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Hadde ikke fotball vært så dyrt i Norge tror jeg vi hadde hatt en del flere talenter, men mange hopper av toget fordi de ikke får den støtten de trenger, sier Joshua King til Dagbladet.

Han er selv vokst opp på Romsås, ikke langt fra der han nå inviterer til gratis fotballskole 18. - 21. juni. Selv forlot han bydelen da han signerte for Manchester United som 16-åring, men nå ønsker han å gi noe tilbake til gutter og jenter som er i samme situasjon som han selv var.

Målet er å utjevne forskjellene og jobbe mot at foreldrenes lommebok avgjør hvem som får utvikle seg på fotballbanen.

- Det har lenge vært en drøm for meg å kunne gi tilbake til fotballen på denne måten. Jeg vil at flere skal få muligheten til å realisere sine drømmer. Derfor håper jeg nå at mange fotballglade barn melder seg på. Jeg gleder meg skikkelig til å treffe alle sammen, og er sikker på at deltakerne vil få et minne for livet, sier King.

MUSKULØS: Joshua King herjer i Premier League og er i sitt livs form, og nå vekker treningsbilder fra Hellas oppsikt Vis mer

- Koster for mye

Everton-spilleren ønsker at tilbudet skal vokse de neste åra, og at fotballskolen kan være med på å rette søkelyset på høye deltakeravgifter og utstyrspress i fotballen. Selv er King redd for at Norge går glipp av store talenter, rett og slett fordi fotball har blitt for dyrt her til lands.

- Fotball og fotballskoler koster altfor mye penger for en del familier i Norge. Ingen barn skal oppleve å ikke få spille fotball fordi foreldrene ikke har råd til å melde dem på et lokalt lag, fotballskoler, cuper osv., mener Romsås-gutten som håper at gratisballen nå begynner å rulle.

- Selvfølgelig er ikke en fotballskole på tre dager svaret på problemet. Men det kan få ballen til å rulle og forhåpentligvis blir det en positiv helg for barna som får være med. Målet vårt er å utvide til flere steder enn bare Oslo, men man må starte et sted, forteller King til Dagbladet.

Fotballskolen skulle egentlig bli arrangert for første gang i fjor, men ble utsatt på grunn av coronapandemien. Påmeldingen til fotballskolen åpner nå på fredag og det er totalt 200 plasser for barn født mellom 2007 og 2010.

Stjernespekket

Dagbladet erfarer at flere kompiser og fotballstjerner fra Norges landslag skal delta på fotballskolen dersom alt går etter planen. Corona og eventuelle klubbytter kan imidlertid stikke en kjepper i hjulene for de planene.

Joshua King vil ikke røpe hvilke stjerner han får med seg på fotballskolen.

- Det er så mange forbehold som må tas at det ikke er sikkert om de kommer. Men om de kommer, vil jeg at det skal være en overraskelse for barna, sier landslagsstjernen hemmelighetsfullt.

King har selv tatt initiativet til fotballskolen, som er støttet av en rekke sponsorer, deriblant TINE, Coop, Usbl og Stovner senter.

Daglig leder for fotballskolen, Karl Henrik Felde, understreker hvor viktige sponsorene har vært for å få alt på plass.

- Det er takket være sponsorene at vi har muligheten til å lage et såpass godt og profesjonelt opplegg, og vi er utrolig glade for den dugnadsånden som har gjort at vi får dette til. Nå gleder vi oss bare til å få realisert dette fantastiske prosjektet, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer