Joshua King

- Fotball er for dyrt i Norge

Joshua King frykter Norge går glipp av store talenter fordi fotball har blitt for dyrt. Nå ønsker han å gjøre en forskjell og inviterer til gratis fotballskole på Stovner.

VIL HJELPE: Joshua King inviterer til gratis fotballskole for at flere skal få muligheten til å realisere sine drømmer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VIL HJELPE: Joshua King inviterer til gratis fotballskole for at flere skal få muligheten til å realisere sine drømmer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hadde ikke fotball vært så dyrt i Norge tror jeg vi hadde hatt en del flere talenter, men mange hopper av toget fordi de ikke får den støtten de trenger, sier Joshua King til Dagbladet.

Han er selv vokst opp på Romsås, ikke langt fra der han nå inviterer til gratis fotballskole 18. - 21. juni. Selv forlot han bydelen da han signerte for Manchester United som 16-åring, men nå ønsker han å gi noe tilbake til gutter og jenter som er i samme situasjon som han selv var.

Målet er å utjevne forskjellene og jobbe mot at foreldrenes lommebok avgjør hvem som får utvikle seg på fotballbanen.

- Det har lenge vært en drøm for meg å kunne gi tilbake til fotballen på denne måten. Jeg vil at flere skal få muligheten til å realisere sine drømmer. Derfor håper jeg nå at mange fotballglade barn melder seg på. Jeg gleder meg skikkelig til å treffe alle sammen, og er sikker på at deltakerne vil få et minne for livet, sier King.

- Koster for mye

Everton-spilleren ønsker at tilbudet skal vokse de neste åra, og at fotballskolen kan være med på å rette søkelyset på høye deltakeravgifter og utstyrspress i fotballen. Selv er King redd for at Norge går glipp av store talenter, rett og slett fordi fotball har blitt for dyrt her til lands.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer