- Fotball er ikke det viktigste i verden, det har jeg forstått de siste ukene

Stefan Strandberg mistet nær slektning.

TØFF TID: Stefan Strandberg forteller til Adressa at han mistet et nært familiemedlen, og at det var grunnen til at han ikke ønsket å spille kampen mot Lillestrøm 9. juni.Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TØFF TID: Stefan Strandberg forteller til Adressa at han mistet et nært familiemedlen, og at det var grunnen til at han ikke ønsket å spille kampen mot Lillestrøm 9. juni.Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 9.juni spilte Rosenborg mot Lillestrøm, men selv om Stefan Strandberg i utgangspunktet var satt opp i Rosenborgs lagoppstilling nektet han å spille kampen.

I etterkant ble det sagt at det var fordi han mente klubben ikke gjorde nok for å skaffe ham en ny klubb.

- Ja, han hevder at vi ikke har gjort nok for å skaffe ham en ny klubb. Jeg kan ikke skjønne at vi har forpliktet oss til det, han må jo gjøre seg fortjent til å bli solgt gjennom innsats på banen, sa styreleder Ivar Koteng.

- En veldig spesiell situasjon som jeg ikke hadde fantasi nok til å tenke på engang. Vil han ikke være her så vil ikke vi ha ham heller.

Tøff tid I et intervju med Adressa (krever innlogging) forteller Strandberg nå at den utløsende faktoren for at han ikke ønsket å spille var på grunn av dødsfall i nær familie.

- Det er tøft for alle å miste noen i nær familie, sier han til avisa, og forteller at det har vært noen krevende uker.

- Fotball er ikke det viktigste i verden. Det har jeg forstått de siste ukene.

Han avviser også at det var en konflikt om kontrakten hans som var årsaken til at han ikke ønsket å spille kampen.

- Klubben avviste et bud på meg i fjor sommer, og det respekterer jeg fullt ut. Jeg trives bra her i Trondheim, selv om klubben kjenner til mine ambisjoner, sier han til Adressa.

Tilbakeviste påstandene Etter Kotengs uttalelser om at spillenekten kom på grunn av konflikter om kontrakten gikk Stefan Strandberg ut og tilbakeviste at det var fordi han var misfornøyd med Rosenborg.

- Helsemessige forhold i nær familie i tillegg til uenigheter rundt informasjonsflyt gjorde at jeg allerede på fredag ga klubben beskjed om at jeg antakelig ville ha problemer med å være godt nok mentalt forberedt på kampen, sa Strandberg via rådgiver Jan Ludvigsen.

- Videre var mitt ønske å holde bakgrunnen og forholdene rundt, internt i klubben. Styreformannens påstand om at jeg mener de ikke har gjort nok for meg, er det feilaktig å oppgi som grunn fra RBKs side.

To dager senere sendte Strandberg ut en pressemelding hvor han skrev at han ikke streiket.

- Den utløsende faktoren til at jeg ikke følte meg klar til å spille kampen mot Lillestrøm ligger i personlige forhold i min nærmeste familie som ikke har noe med fotball å gjøre. Jeg hadde når som helst ofret ryktet mitt for å gi de pårørende ett minutt ekstra med den det gjelder.

Ferdig med episoden Tirsdag i forrige uke fikk Rosenborg-trener Per Joar Hansen en forklaring fra Strandberg.

- Vi hadde en lengre prat, og i møtet kom han med opplysninger som for meg var nye. Dette er opplysninger av en art som setter hans valg om ikke å spille mot LSK i et helt nytt lys, sa Rosenborg-trener Per Joar Hansen til Dagbladet.

- Ut fra hans redegjørelse, så er episoden nå glemt. Vi må klare å legge ting bak oss og gå videre når det kommer opplysninger som setter handlingen i et annet lys.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer