- Fotball er ikke så viktig

Ole Gunnar Solskjær grøsser når han tenker på jordskjelvet i Tyrkia. - Det første jeg tenkte på da jeg våknet og så nyheten om jordskjelevet på Tekst-TV, var at det ikke kunne bli kamp, sier Solskjær til Dagbladet.

Solskjær elsker å ha fotballen som jobb, men midt i tragedien som rammet Tyrkia i går er det god plass til refleksjon og ettertanke. At tyrkerne reiste hjem, er lett å akseptere.

- Det finnes sikkert mange meninger om hvor viktig fotballen er, men i det store og hele så er ikke fotball så viktig, sier Ole Gunnar.

Av og til handler livet om å sette de viktigste verdiene først.

- Du må hele tida tenke på omgivelsene.

Bare ei seng

Kanskje det er derfor Solskjær ikke har tenkt tanken på å forlate klubben i sitt hjerte. Han forblir trofast mot Manchester United, selv om kjøpekåte klubber med akutte spissproblemer stadig vekk banker på porten utenfor Old Trafford. Solskjær er ikke til salgs for penger.

- Jeg kunne ha tjent mye mer penger i andre klubber, men det betyr ingenting for meg. Du kan jo bare ligge i ei seng, og bo under ett tak uansett, sier han.

- Nevn de tre viktigste grunnene til at du fortsatt vil være i United?

- For det første er United den beste klubben i England, og, ja..(tenkepause)

- Kommer du ikke på flere?

- Jo, så trives jeg veldig godt i Manchester, jeg trives med å bo i byen. Dessuten føler jeg at jeg blir en bedre fotballspiller av å være der. Det er bra for meg å spille sammen med så mange andre gode spillere.

Sannheten er kanskje enda enklere.

- Egentlig trenger jeg ingen gode grunner for å bli. Jeg har det bra, det er helheten i alt som er bra. For å si det på den måten. Glasset mitt er halvfullt, ikke halvtomt.

Hedersplass

Da Dagbladet møtte Solskjær i går, fikk han overrakt bildet av seg selv med pokalen fra Mesterliga-finalen i mai.

- Dette bildet skal nok få en god plass på veggen hjemme, gliser han.

- Hvor mange ganger har du tenkt på det fantastiske målet du scora på overtid?

- Ikke så ofte. Jeg har vel sett det en ti-tolv ganger kanskje. Det er alt.

- Nesten hver gang jeg snakker fotball med mine kompiser, så snakker vi om det målet. Hvordan kan du unngå å gjøre det samme?

- Jeg tror faktisk det var større for fansen enn det var for meg. For meg var det bare en vanlig fotballkamp der jeg kom innpå og scora.

Reprise

Festen etter trippeltriumfen er for lengst over. Solskjær er ikke bekymret for at årets sesong blir en nedtur.

- Det har vært sånn i tre, fire år at alle skal slå oss i ligaen. Bortsett fra cupfinalen, er kampen mot oss årets viktigste for de andre lagene. Vi har ihvertfall ikke slakket av på treningene, og har fått et løft treningsmessig av nytreneren, Steve McClaren.

- Er det i det hele tatt mulig å toppe den fantastiske fjorårssesongen?

- Vi kan gjøre det samme på nytt. Det vil blir enda større, gliser Solskjær.

FIKK JUBELBILDET: Ole Gunnar Solskjær fikk bildet fotograf Folvik ok av ham da Solskjær avgjorde Mesterliga-finalen i Barcelona 26. mai. - Dette bildet skal nok få en god plass på veggen hjemme, sier han.