Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny landslagssjef:

Fotball er ikke vakkert for Lagerbäck, det er knapt verd å se på

Med Lars Lagerbäck på treårskontrakt har NFF ansatt en motspillsekspert. Det Martin Ødegaard og gutta skal gjøre når Norge har ballen, er han ikke opptatt av.

EN SVENSKE MED CV: Lars Lagerbäck skal trene det norske fotballandslaget de neste tre årene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
EN SVENSKE MED CV: Lars Lagerbäck skal trene det norske fotballandslaget de neste tre årene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

LA MANGA (Dagbladet): Han vil gjerne bli sammenliknet med Egil Olsen, kan love en fotball som minner mye om det Norge gjorde på 90-tallet og mener det vakre spillet handler om effektivitet, ikke underholdning. For Lars Lageräck skurrer begrepet underholdende fotball like mye som musikk gjorde for Drillo.

Og så lenge NFF nå har pakket ned drømmene og konkretisert A-landslagene på herre- og damesida til resultatorienterte arenaer er den 68 år gamle svensken et selvfølgelig valg i kjølvannet av Ståle Solbakkens nei.

Lars Lagerbäck, som aldri har vært i nærheten av de store nasjonenes ressurser, er jo det nærmeste du kommer en sluttspillekspert i internasjonal fotball.

LANDSLAGSSJEF: Det er klart at Lars Lagerbäck er ny norsk landslagssjef for Norges herrelandslag i fotball. Video: NTB / scanpix Vis mer

SJU INTERNASJONALE SLUTTSPILL - fem med Sverige, ett med Nigeria og nå sist den sensasjonelle kvartfinalen med Island i Frankrike-EM - er Lars Lagerbäcks imponerende cv. Selv Drillo blir smågutt i hans selskap.

Lagerbäck er unik i de fleste sammenhenger. Og derfor er det til å forstå at Nils Johan Semb kom tilbake til sin gode venn og gjorde alt han kunne for å få svensken på bedre tanker enn de han hadde om et roligere liv.

Samtidig styrker det toppfotballsjefens posisjon på Ullevaal Stadion.

NÅR DET ER sagt, her er retoriske spørsmål til ettertanke: Hvis kravspesifikasjonen NFF har jobbet etter har vært så tydelig som det toppfotballsjefen gir inntrykk av - hvorfor var Ståle Solbakken det klare førstevalget, hvis filosofi i tillegg til god defensiv struktur, balanse og resultatfokus også er tydelig på viktigheten av å ha et eget spill der risiko er et av elementene?

Eller hvorfor ble Ole Gunnar Solskjær, som akkurat som Solbakken, også er rimelig opptatt av hva laget hans evner å gjøre med ballen, i det hele tatt kontaktet for halvannen uke siden? For selv om alle tre vil vinne fotballkamper er det bare Lars Lagerbäck som ikke bryr seg om spillet.

For han er motspillet alt.

DA DRILLO VAR på høyden likte han å bruke media til å kokettere rundt myten om egen persjon. Er Lars Lagerbäck støpt etter samme mal legger jeg inntil videre det intervjuet han gjorde med SAS-magasinet Scandinavian Traveler i juniutgaven 2016 - der han sa at han over hodet ikke er interessert i hva spillerne gjør når de har ballen, det eneste han er opptatt av er hva de gjør i de drøye 89 minuttene de ikke har den - i skuffen for den typen selvmytteri. For fotball er ikke vakkert for Lagerbäck, det er knapt verd å se på.

Det er resultatene som teller.

TVILEN SKAL SELVFØLGELIG komme tiltalte til gode. Når han ikke har gitt opp VM-kvalifiseringen vi har spilt fire kamper i, men snakker om muligheten for andreplass og playoff, blir jeg jo litt oppstemt selv om jeg mener regneferdighetene hans ikke matcher fotballkunnskapene og at en faktasjekk om norsk fotball vil gjøre utfordringen større enn han tror. For det er ikke bare å innføre en spillestil tuftet på en kynisk filosofi, du må ha mannskapet også.

Norge har ikke det per dato.

VM-tabellen og 84. plassen på FIFA-rankingen lyver ikke.

SELV OM JEG har stor forståelse for at ansettelsen høster applaus i fagmiljøene og blant mange eksperter, så er jeg i motsetning til Lagerbäck av den oppfatning at det faktisk skjer noe nytt under solen, også på fotballbanen. Ja, det er selvfølgelig viktig å gjøre færrest mulig feil. Men jeg håper ikke spillerne vi definerer som framtida vår – gjerne eksemplifisert gjennom Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli – får landslagsskjebner maken til den Ole Gunnar Solskjær hadde ute til venstre i Norges rigide 4-5-1. Skjønt, så lenge Lars Lagerbäck vinner fotballkamper som Drillo vil han være elsket alle dager.

Det er jo ikke Hansen og Jensen som betyr noe.

Det er Norge.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 382043253


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media