Fotball er mest spennende

Sitter på bevis.

(Dagbladet.no): Det er ingen overraskelse for fotballfolket verden rundt. Likevel, nå har du mer å slå i bordet med dersom du trenger et ekstra argument for å skru på TV-fotballen i stua.

Forskere ved et universitet i New Mexico har gransket en rekke idretter. Og kommet fram til at fotball er mest spennende, skriver New Scientist.

Spenningen knytter seg oftest til resultatet, og forskerne ved nasjonallaboratoriet i Los Alamos mener fotball er den sporten der overraskelsene skjer hyppigst.

Professor Eli Ben-Naim gikk gjennom resultatene i 300 000 kamper de siste 100 årene for følgende idretter: Baseball, ishockey, basketball, amerikansk fotball og engelsk Premier League.

Konklusjonen han trekker er at fotballkamper oftest ender opp med at topplaget taper mot bånnlaget. Det skjer i 45 prosent av kampene. Og ut i fra det mener Ben-Naim at fotball blir den beste og mest spennende sporten.

- Hvis det ikke skjer overraskeler, så er alle kamper forutsigbare og dermed kjedelige, sier professoren.

Etter fotball er det vanskeligst å spå utfallet av matcher i baseball, ishockey og basketball. Amerikansk fotball er idretten der superlagene vinner oftest.

Resultatene ble litt anderledes dersom bare kamper fra 1995 og fram til i dag telles opp. Da er baseball mest gøy, fulgt av fotball.

GØY FOR TOTTENHAM: Spurs slo City i går og det var kanskje ingen bombe for noen. Her feirer målscorer Robbie Keane. Foto: Scanpix/Ap
GØY FOR TOTTENHAM: Spurs slo City i går og det var kanskje ingen bombe for noen. Her feirer målscorer Robbie Keane. Foto: Scanpix/Ap Vis mer
OVERRASKELSE: White Sox vant verdensserien i USA for første gang siden 1917 i mai. Det hadde få regnet med.