Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball er mest spennende

Sitter på bevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er ingen overraskelse for fotballfolket verden rundt. Likevel, nå har du mer å slå i bordet med dersom du trenger et ekstra argument for å skru på TV-fotballen i stua.

Forskere ved et universitet i New Mexico har gransket en rekke idretter. Og kommet fram til at fotball er mest spennende, skriver New Scientist.

Spenningen knytter seg oftest til resultatet, og forskerne ved nasjonallaboratoriet i Los Alamos mener fotball er den sporten der overraskelsene skjer hyppigst.

Professor Eli Ben-Naim gikk gjennom resultatene i 300 000 kamper de siste 100 årene for følgende idretter: Baseball, ishockey, basketball, amerikansk fotball og engelsk Premier League.

Konklusjonen han trekker er at fotballkamper oftest ender opp med at topplaget taper mot bånnlaget. Det skjer i 45 prosent av kampene. Og ut i fra det mener Ben-Naim at fotball blir den beste og mest spennende sporten.

- Hvis det ikke skjer overraskeler, så er alle kamper forutsigbare og dermed kjedelige, sier professoren.

Etter fotball er det vanskeligst å spå utfallet av matcher i baseball, ishockey og basketball. Amerikansk fotball er idretten der superlagene vinner oftest.

Resultatene ble litt anderledes dersom bare kamper fra 1995 og fram til i dag telles opp. Da er baseball mest gøy, fulgt av fotball.

GØY FOR TOTTENHAM: Spurs slo City i går og det var kanskje ingen bombe for noen. Her feirer målscorer Robbie Keane. Foto: Scanpix/Ap
GØY FOR TOTTENHAM: Spurs slo City i går og det var kanskje ingen bombe for noen. Her feirer målscorer Robbie Keane. Foto: Scanpix/Ap Vis mer
OVERRASKELSE: White Sox vant verdensserien i USA for første gang siden 1917 i mai. Det hadde få regnet med.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!