- Fotball er min narko

Sir Bobby Robson har ikke engang tenkt tanken at Newcastle skal tape mot Vålerenga i kveld.

Newcastle-manager sir Bobby Robson (71) er fotballens grand old man - men fortsatt blir han som et barn når han snakker om fotball.

- Fotball er min narkotika. Jeg elsker den narkotikaen, og har ingen planer om å gi meg så lenge hodet, armene og beina fortsatt fungerer, sier en humørfylt Bobby Robson til Dagbladet etter pressekonferansen med norsk og engelsk presse i går kveld.

Egentlig burde han nytt en vel fortjent pensjonisttilværelse etter et «helt liv» i fotballens tjeneste. Men herr Robson sitter heller i et konferanserom på et hotell i Oslo og snakker om norsk fotball. Eller mer presist:

Hans mangel på kunnskap om norsk fotball.

- Vanligvis pleier jeg å se en motstander i europacupen to-tre ganger før kampen. Men Vålerenga har jeg ikke sett, annet enn i to innendørskamper. For meg er det en falsk rapport. Jeg vet heller ikke hvor sterk den norske ligaen er. Men jeg vet at de beste norske spillerne ikke spiller i Norge. De har søkt rikdom og utfordringer i andre europeiske ligaer, sier Bobby Robson.

Favoritter

- Vil det være et historisk lavpunkt i din lange managerkarriere å tape mot Vålerenga?

- I mitt hode har jeg ikke engang tenkt tanken å tape. Selv om vi respekterer motstanderen tror jeg også at Vålerengas rutinerte trener aksepterer at vi er favoritter. Men favoritter kan falle om de ikke har riktig innstilling. Vålerenga har kommet like langt som oss i UEFA-cupen, og det er mange år siden engelske lag kunne reise til Norge og vinne enkelt, sier Bobby Robson.

- Hva slags resultat vil du være fornøyd med?

- Det har jeg ikke tenkt på. Vi er her for å gjøre en god jobb og sørge for et best mulig utgangspunkt foran returkampen. Vålerenga vet mer om oss enn vi om dem. Men jeg kan si at når vi ikke er med blant de store i Champions League, så er det viktig for oss å gjøre det bra i UEFA-cupen, som tross alt er den nest viktigste turneringen i Europa, sier Bobby Robson.

Trente ikke

- Alan Shearer har ikke vært veldig målfarlig de siste ukene. Er du bekymret for hans scoringsform?

- Jeg har aldri vært bekymret for Alan. Han er i bra form.

- Forventer du at han skal score i Norge?

- Slike spørsmål svarer jeg ikke på. Dere får vente og se, smiler Robson.

Newcastle trente ikke i går kveld. Robson ville ikke sende sinestjerner ut i den norske kulda.

- Det er i slutten av februar og kaldt. Dessuten trente vi i Newcastle før vi satt oss på flyet. Nå skal vi bare hvile og forberede oss til kampen. Vi har spilt fotball sammenhengende i sju måneder og har med vår beste stall.

KUNNSKAPSLØS: Sir Bobby Robson (71) kan det mest om fotball, men nesten ingenting om Vålerenga og norsk fotball.