- Fotball er som LSD

Eric Cantona snakker om avhengigheten av fotball, Arsenal slipper ikke Vieria og Leicesters manager gir seg. Les siste nytt fra engelsk fotball.

Cantona er på vei tilbake til engelsk fotball og trenerjobb for Manchester United-juniorene. Nå forteller franskmannen at han fortsatt er hekta på fotball, fire år etter han la opp.

34-åringen har lekt seg med sandfotball og prøvd seg som skuespiller før han bestemte seg for å skaffe seg trenererfaring.

- Noengang finner jeg glede i å være skuespiller. Men ikke engang ekte skuespillere føler den gleden jeg har følt som fotballspiller. Ingenting kan sammenliknes. Å være skuespiller er et svakt narkotikum. Fotball er narkotikaens LSD, sier Cantona til Manchester Uniteds offisielle magasin.

I frykt for å vekke redsel hos foreldre som sender ungguttene sine til Old Trafford, legger Cantona til følgende:

- Jeg bruker ikke dop, men jeg har hørt om det.

Utsagnene fra Cantona havner i samme kategori som «måker og trålere»-talen han framførte etter at han karatesparket en Crystal Palace-tilhenger på midten av 90-tallet.

- Når du har vært en idrettsutøver finner du ikke noe mer spennende. Kanskje jeg er en god skuespiller, men jeg er ikke god nok.

Cantona avviser at han kommer til Old Trafford for å overta etter manager Alex Ferguson, som gir seg om et år. Han nekter også å gå på Uefas trenerkurs.

- Jeg synes det er for skolelærere. Kanskje jeg kan bli en trener, fordi det handler om å vite hva du må gjøre. Men å bli manager?

Cantona innrømmer at han kanskje la opp for tidlig som 31-åring, men han ville ikke akseptere noe annet enn det maksimale fra seg selv.

- Jeg var ikke klar for å holde meg på toppen lenger.

Taylor klar for U21-landslaget?

Sven-Göran Eriksson vil ha Leicester-manager Peter Taylor tilbake som trener på det engelske U21-landslaget. Taylor har skuffet Leicester-fansen etter en lovende start da han tok over etter Martin O'Neill. Vårens ti strake tap var ingen hyggelig rekord, og Leicester er trolig ikke motvillige til å slippe treneren. Ifølge The Mirror vil det engelske fotballforbundet ta kontakt med klubb og trener i neste uke. Taylor trente også Englands U21-lag på slutten av 90-tallet.

- Velg Barcelona, Sol

Tidligere Arsenal-ving Marc Overmars advarer Sol Campbell mot å gå gratis til London-klubben. På sin Icons-hjemmeside sier nederlenderen: - Det hadde vært flott å se han teste seg i en ny liga. Det hadde gjort ham godt også. I stedet ser det ut som han blir i England, skriver vinger - som aller helst ser at Tottenhams Bosman-spiller reiser til Barcelona.

Veron i United-møte

Argentinske Juan Veron møter representanter for Manchester United i ettermiddag, skriver The Mirror. Lazio-spilleren er til salgs for 300 mill. kroner - trolig fordi han spiller i Italia med et falskt pass. Verons sak skal opp i oktober, og klubben vil kvitte seg med 26-åringen for å slippe straff.

... men Nedved blir i Lazio

Tsjekkiske Pavel Nedved var også et navn som ble nevnt i forbindelse med Manchester U. Nå røper midtbanespilleren at han blir i Serie. Han skriver i stedet ny kontrakt med Roma-klubben til 2006. Juventus skal ha budt 250 mill. for 28-åringen i forrige uke.

- Vieria blir i Arsenal

Arsenal-manager Arsene Wenger lover fansen at Patrick Vieria blir i klubben. Den franske midtbanespilleren skal nylig ha krevd store spillerinnkjøp for å bli. - Så vidt jeg vet er han lykkelig hos Arsenal og han spiller for oss ved sesongstart igjen, sier Wenger til Daily Mail. Samme avis skriver også at Arsenal er i ferd med å danke ut Chelsea i kampen om Rangers' Giovanni van Bronckhorst. Nederlenderen er verdsatt til 110 mill. kroner.

Di Canio skjeller ut West Ham

Glenn Roader er West Hams nye manager. Men det tok tid, noe som irriterer stjernespiss Paulo Di Cania. Han forstår ikke at store managernavn sier nei til klubben. - Jeg vil ikke at denne klubben skal bli som Sheffield Wednesday, som selger sine beste spillere og rykker ned, sier italieneren.

<B>GJENFORENES: Ole Gunnar Solskjær og Eric Cantona fant tonen i United-angrepet. Nå er Cantona tilbake på Old Trafford - som trener for juniorene. Foto: SCANPIX/AP
<B>HISSIG:</B> Paulo Di Canio mener West Ham fortjener en god manager.
U21-SJEF: Peter Taylor tar trolig over som sjef for det engelske U21-landslaget. Foto: SCANPIX/AP