Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fotball er som narkotika

Mark Hughes etter Gerard Houlliers nye hjerteproblemer.

SYK: Gerard Houllier er på sykehus etter et illebefinnende. Det sier noe om presset i toppfotballen, mener hans kolleger i Premier League. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK/SCANPIX
SYK: Gerard Houllier er på sykehus etter et illebefinnende. Det sier noe om presset i toppfotballen, mener hans kolleger i Premier League. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK/SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Gerard Houllier (63) vil ikke lede Aston Villa resten av sesongen, etter at han fikk et illebefinnende onsdag kveld. Den franske manageren gjennomgikk en hjerteoperasjon da han var sjef i Liverpool i 2001 og han skal for to dager siden på nytt kjent smerter i brystet.

Houllier har levd under et voldsomt press denne sesongen. Villa har kjempet mot nedrykk, men med seier på de to siste kampene var de endelig trygge. Det har vært bannere med skriften "Had enough Houllier out" på Villa Park de siste månedene.

- Fotballskaper avhengighet Det strømmer på med støtte fra Houlliers kolleger i England. En som har kjent på presset i managerrollen er Mark Hughes (47), som deler sine erfaringer i The Mirror.

- Du må forstå hva fotballen gjør med deg. Jeg sto utenfor fotballen for første gang siden jeg startet som profesjonell fotballspiller, da jeg fikk sparken i Manchester City. Det er OK i en måned, men etter det higer du etter å komme tilbake. Det er det eneste du kan og det du elsker å være en del av.

- Det er som narkotika. Når du har fått smaken av det, er det en avhengighet du bærer med deg, sier Hughes.

Den tidligere Manchester United-kjempen sier videre at han ikke ønsker å være manager når han bikker 60. Til det er presset for stort.

- Hvis du ikke har stålhelse, kan stresset og presset i fotballen føre til at små problemer vokser seg store, sier Hughes, som ønsker Houllier god bedring.

- Stort menneske Stoke-sjef Tony Pulis, som møter Aston Villa i morgen, sier at ingenting kan stoppe hjerte i å slå raskt når man står på sidelinja.

- Uansett hva slags ledehjelp man får - ingenting kan stoppe spenningen og presset man føler når man står på sidelinja og ting ikke går bra. Press er en del av jobben, du blir vant til det, sier Pulis til BBC.

Roberto Mancini, som er vant med et massivt press i rollen som Man City-manager, kommer med følgende hilsen til sin kollega:

- Jeg håper Gerard raskt blir skrevet ut av sykehuset, fordi han er et stort menneske og en stor manager. Han er en venn og jeg håper han kan være på benken i den neste kampen, sier Mancini.

Det er han definitivt ikke.  Villa-assistent Gary McAllister vil lede laget mot Stoke og mest sannsynlig resten av sesongen.

Phil Thompson, Houlliers assistent fra Liverpool-tida, har snakket med sin gamle sjef.

- Han er helt klart på at han skal tilbake som Aston Villa-manager når han er frisk igjen, sier Thompson.

FIKK SPARKEN: Mark Hughes fikk sparken i Manchester City. Nå er han manager i Fulham. Foto: AP Photo/Alastair Grant/Scanpix
FIKK SPARKEN: Mark Hughes fikk sparken i Manchester City. Nå er han manager i Fulham. Foto: AP Photo/Alastair Grant/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media