Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vintervær mot Eliteserie-starten

Fotball-fansen oppfordres til å kle på seg:
- Lidenskapen avhenger ikke av været

Ingen grunn til bekymring før Eliteserie-starten. Mot neste helg skal temperaturene stige.

UTSATT: Supercup-finalen mellom Lillestrøm og Rosenborg, som skulle bli spilt på mandag, er avlyst. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UTSATT: Supercup-finalen mellom Lillestrøm og Rosenborg, som skulle bli spilt på mandag, er avlyst. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eliteserie-starten er ei uke unna, og så langt har været vært en bekymring:

Vinteren har tilsynelatende ingen planer om å slippe taket, selv om vi nå er inne i mars. Slik ser det også ut mot serieåpning.

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Eldbjørg Moxnes, sier at vi må forvente at vinteren henger i enda litt til - og at fotballfansen møter vinterlige forhold også neste helg.

- Men den sprengkulda vil slippe taket etterhvert. Man kan si det går mot mer normale vintertemperaturer. Akkurat hvordan det blir neste helg, er vanskelig å gå i detalj på, sier Moxnes til Dagbladet.

Temperaturer nærmer seg null

Men hun kan si at gradene stadig kryper nærmere null - og kanskje litt over - både i Bodø - der Bodø/Glimt tar imot cupmester Lillestrøm, i Kristiansand der Start tar imot Tromsø og på Østlandet.

- Tilskuerne må tenke på at det fortsatt er litt vinterlig, selv om man tenker at fotball er en sommeridrett. Det er kaldt å stå ute når det er null grader, så jeg oppfordrer til å kle seg godt, sier Moxnes.

Alle de første kampene spilles for øvrig på kunstgress - blant annet da i Kristiansand, som naturligvis også har fått kjenne på vinteren de siste månedene.

- I dag skinner sola på Sørlandet. Det er kaldt, men vi har fått rydda unna snøen og ser en grønn bane. Vi skal være godt forberedt, sier administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, til Dagbladet.

IKKE BEKYMRET: Start-sjef Even Øgrey Brandsdal. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
IKKE BEKYMRET: Start-sjef Even Øgrey Brandsdal. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Frykter ikke avlysning

Så fotballfansen må altså bare kle seg godt og være forberedt før de skal følge favorittlaget gjennom sesongen.

- Vi bor tross alt i Norge, så vi må kle oss etter forholdene. Det er vi vant til. Vi har hatt noen kalde kamper tidligere, og. Vi skal ikke klage på vær, vind og snø. Lidenskapen for fotballen avhenger ikke av været, sier Brandsdal.

Forbundet frykter ikke avlysninger eller utsettelser som følge av været.

- Når vi starter serien så tidlig som 10. og 11. mars, er det en risiko for snø og kulde. Det er neppe noen stor dramatikk rundt banene i 1. runde, hvor alle kampene går på kunstgress. I 2. runde er det kunstgress og naturgress med undervarme. Det skal gå bra, men det er utfordringer noen steder med snø på tribunene og rundt banene, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB.

Slik spilles Eliteseriens første runde:

Lørdag 10.3: Ranheim - Brann (18.00).

Fredag 11.3: Molde - Sandefjord, Bodø/Glimt - Lillestrøm, Start - Tromsø, Odd - Haugesund, Strømsgodset - Stabæk (18.00), Sarpsborg - Rosenborg (20.00).

Mandag 12.3: Kristiansund - Vålerenga (19.00).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!