Fotball før sex

GRIMSTAD (Dagbladet): For en kveld! Ikke nok med at Norge går videre. Nå kan vi oppheve sølibatet også.

Lørdag kveld ankom de Charleroi. Damene. Flybåren til verdens navle i flokk og følge. Og i går kveld var de på plass på tribunen for å se kjærestene forsvare landets ære mot jugoslaviske bøllefrø.

  • Jeg innrømmer det gjerne. Jeg er gresselig misunnelig. Vel er jeg flydd ned til Sørlandet for å følge min kjære som jobber her under Kortfilmfestivalen, men det er liksom ikke det samme. Bibelbeltet virker nådeløst langt unna de store fotballkatedralene der nede på kontinentet. Og nattverdet blir ikke helt det samme på havnekneipa Dr.Bergs.
  • Så for å føle meg mer som en del av fotball-familien har jeg solidarisert med laget. Med gutta. For selv om damene var på plass lørdag, fikk de ikke treffe sine respektive karer før etter Jugoslavia-kampen i går kveld.
  • Asketenes tid er nemlig ikke forbi. Jeg må innrømme at jeg trodde de sluttet å spekulere i hvorvidt sex kan føre til nedsatte prestasjoner sånn like etter inkvisasjonen. Men så feil kan man ta. Noen kloke hoder holder fortsatt troen på sølibatet i hevd. Og ære være dem for det. Alt for Norge har fått en ny dimensjon etter dette.
  • Sexuell avholdenheten er vårt hemmelige våpen. Om ikke annet funker det unektelig bedre enn Drillos berømmelige trene-i-svarte-plastsekker-triks foran VM i USA. Men det koster, det er sikkert.

Dagene har ikke vært helt det samme uten. Neppe for spillerne heller.

  • I begynnelsen fikk gutta i det minste dele rom. Iversen og Heggem. Bergdølmo og Skammelsrud. Rekdal og Myhre. Riseth og Flo. På hver sin side i dobbeltsenga. Men selv det ble for mye. Gutta må spare seg foran viktige kamper, vettu. Enerom på hele gjengen.
  • Men det er ingen grunn til å gråte over spilt melk. Nå har damene kommet, og når befolkningen i går kveld eksploderte i det en professor nylig omtalte som fotballorgasmen, ville det være mye forlangt at gutta - og vi som solidariserer - må holde igjen.
  • Gårsdagens kamp ble en lettelse. Så har jeg altså ikke feiket hodepine helt fånyttes likevel. Som min kloke tante sier, mange bekker små, gjør en stor å. Og hvem vet? Alle nonner drar.
  • Og kanskje ga Kevin Keegan samme beskjed til Alan Shearer & co natta før kampen mot Tyskland:

- Hør gutter! Dersom fristelsen blir for stor - just close your eyes and think of England.