Fotball foran søskenkjærlighet

For Roger (Viking) og Steinar Nilsen (Tromsø).

• Direkte på Dagbladet.no: Viking - Tromsø fra kl. 18.00

(Dagbladet.no): Fotballbrødrene Roger (37) og Steinar Nilsen (35) er begge født og oppvokst i Tromsø, men storebror Roger flyttet tidlig til Stavanger, for å spille for Viking.

Etter opphold i andre klubber innenlands og utenlands er han nå tilbake i oljebyen, som assistenttrener for Uwe Rösler.

I kveld møter han med andre ord lillebror Steinar, som er hovedtrener for besøkende Tromsø.

- Får intet gratis
- Jeg skal nok sørge for at Steinar får et fint opphold i Stavanger. Men i de 90 minuttene på Viking stadion, får han intet gratis. Og denne gang nytter det heller ikke å ringe på forhånd. Min munn er lukket med sju segl, sier Roger til Stavanger Aftenblad.

Med at det ikke nytter å ringe på forhånd denne gangen, mener han at de vanligvis snakker sammen om kommende motstandere.

Foreløpig har dette særlig vært en fordel for Steinar og hans Tromsø - fordi de har møtt lag etter at Viking allerede har spilt mot dem.

- Har gitt noen tips

Fotball foran søskenkjærlighet

- Derfor har det vært naturlig at jeg har gitt Steinar noen tips. Men nå får sjøl finne ut av hvordan Tromsø skal slå oss. Forhåpentligvis klarer han det ikke, sier Roger Nilsen til Aftenbladet.

Både Tromsø og Viking har hatt en god sesong så langt, i hvert fall sammenliknet med forrige sesong.

Viking ligger på en foreløpig fjerdeplass, fem poeng unna toppen. Tromsø har tre poeng mindre, og dette holder til åttendeplass.

SAMMEN: Brødrene Steinar (med ryggen til) og Roger Nilsen i aksjon under en landslagstrening i Idrætsparken, København, i 1998. Foto: Erik Johansen/Scanpix
SAMMEN: Brødrene Steinar (med ryggen til) og Roger Nilsen i aksjon under en landslagstrening i Idrætsparken, København, i 1998. Foto: Erik Johansen/Scanpix Vis mer
HAR FÅTT HJELP: Tromsø-trener Steinar Nilsen har fått informasjon fra sin bror, Roger, hvis Viking ofte har møtt Tromsøs motstandere på forhånd.