Fotball gjør verden mindre

Skurkebildet av FIFA er ikke bare i svart/hvitt.

RUSSISK JUBEL: Glede hos den russiske delegasjonen i FIFA-hovedkvarteret etter et klokt valg av VM-arrangør.  Foto: AFP / Sebastian Derungs.
RUSSISK JUBEL: Glede hos den russiske delegasjonen i FIFA-hovedkvarteret etter et klokt valg av VM-arrangør. Foto: AFP / Sebastian Derungs. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MENS nyhetene de siste månedene stort sett har dreiet seg om kynismen og sluheten blant mennene i den innerste kretsen av fotballsporten, er kveldens nyhet at også flertallet i denne gjengen kan fatte kloke valg:

•• Russland som VM-arrangør i 2018 er et slikt.

Men enda mer er den russiske seieren nok et eksempel på at det gjelder å ta blikket vekk fra banen når du skal tippe den store utviklingen i fotball.

DET har vi England-beundrende nordmenn vansker mer. Knapt noe folk har sterkere følelsesmessige bånd til Fotballens Mor, og det er greit nok. Bortsett fra når vi skal utnevne VM-favoritter og mulige VM-arrangører.

I begge disiplinene er gambling på England som å kaste vekk penger. Lite strategisk nytenkning har gjort at engelskmennene har tviholdt på sin tradisjonelt primitive kampsport-orientering på banen, mens en historisk arroganse har sørget for at sportens pionerer savner venner utenfor stadion.

Da betydde det lite at vi alle syntes David Beckham var riktig sjarmerende i forsøket på å få VM til landet. Valget var sannsynligvis avgjort lenge før hans PR- jobb i Zürich.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer