Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball-internett går amok når Tarm og Lem (!) møtes i den danske cupen

Formannen i Tarm ler av det hele, men håper det ikke blir for grovt.

ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock/NTB Scanpix
ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Noen ganger får fotballag oppmerksomhet for noe helt annet enn det sportslige. Som for eksempel nå når de to danske fotballagene Lem Boldklub og Tarm IF møtes i den danske cupen «DBU Pokalen» førstkommende tirsdag.

Ja, du leste riktig. Lem og Tarm møtes til dyst på Tarm Stadion. Vi her i Dagbladet må innrømme at vi ler - høyt og godt - men det er tross alt fredag.

De to lagene spiller til daglig på nivå tre og fire i Danmark, men møtes altså i DBU Pokalen. Lagene er naturlig nok ikke vant til å få så mye oppmerksomhet, ettersom de ligger et stykke ned i divisjonssystemet.

Men etter at det danske fotballforbundet, Dansk Boldspil-Union (DBU), trakk de to lagene til å møte hverandre, har Twitter nærmest kokt over.

Det er ingen hemmelighet at vi sportsjournalister er glade i litt ordspill. Nå har både journalister og fotballinteresserte kastet seg på, og fantasien setter ingen grenser for hva folk lirer av seg når de to lagene med litt spesielle navn møtes.

- Tarm bombet Lem i senk

For det er faktisk ikke bare på norsk at de to lagenes navn høres litt ekstra spesielle ut sammen, og danskene storkoser seg i sosiale medier, der de spår utfallet for tirsdagens kamp med vakre ordspill.

Danske Ekstrabladet har samlet noen av de beste på sin nettside, der flere er til å le og gråte av:

- Lem fikk oppreisning i Tarm? Lem skjøt med løst krutt i Tarm? Tarm bombet Lem i senk? er blant forslagene til en twitterbruker.

- Det blir moro i overgangsvinduet, når Lem tar en spiller i Tarm, skriver en annen.

- Jeg ser for meg en storseier til gjestene: «Lem banker Tarm», skriver en tredje.

Også andre steder i Danmark har endt opp med mindre heldige stedsnavn. Og et sted som blir trukket inn i diskusjonen rundt Tarm og Lem-kampen, er Sæd.

Sør i Danmark, mot den tyske grensa, ligger tettstedet Sæd. Der har flere foreslått at kampen burde spilles.

Tettstedet setter sikkert pris på oppmerksomheten, ettersom de i 2007 mistet bystatusen sin, da de kun hadde 181 innbyggere. Minimumskravet til bystatus er 200 innbyggere.

- Må ikke bli for grovt

Lista over ordspillene er lang. Og formann i Tarm IF, Poul Pagaard, synes det hele er festlig.

- Dette har jo skapt furore over hele Danmark. Man kan si så mye om de to lagenes navn, det er morsomt. Jeg har selv svart telefonen med at det er Poul Pagaard i Tarm, sier Pagaard på telefon til Dagbladet og ler.

Han synes det er fint at man kan spøke litt og ha det gøy, så lenge det ikke blir for grovt språk.

Tarm er i serie fire, mens Lem er i serie tre. Gjestene er favoritter foran møtet, men Pagaard er ikke sikker på at det trenger å ende med tap for Tarm.

- Jeg tror det blir veldig jevnt. Vi har noen gode spillere, forteller han.

Tirsdag er det altså kamp på Tarm Stadion. Ifølge Pagaard har de vanligvis rundt 100 tilskuere når det er hjemmekamp, færre dersom det er dårlig vær og dårlig kamptidspunkt.

- Jeg tror ikke det kommer noen ekstra tilskuere bare fordi vi har fått ekstra oppmerksomhet. Men vi får håpe på fint vær.

PS: Flere morsomme tweets om kampen kan du lese her.