Fotball-jentene slo tilbake etter bråket

- Utrolig samhold og vilje, sier Berntsen.

Norges kvinnelandslag i fotball tok et langt steg mot direkte sluttspillplass i EM da Russland ble feid av banen 3-0 lørdag.


For etter seieren over naboen i øst er Norges kvinner i pole position til gruppeseieren som gir EM-plass i Finland sommeren 2009 uten omspill.

Norge kom på banen med en ny midtspiss. Solveig Guldbrandsen tok over plassen til navnesøster Ragnhild Gulbrandsen, mens Melissa Wiik og Leni Larsen Kaurin ikledde seg kantrollene.

Det ble en umiddelbar suksess, og de tre sto for ett mål hver.

- Vi var veldig gode offensivt i dag. Vi viste den spisskompetansen som vi har i laget. Nå er grunnlaget lagt. Sannsynligvis vinner både vi og Russland resten av kampene før vi møtes i siste kamp i Russland i oktober neste år, sa trener Bjarne Berntsen til TV 2.

Innbyrdes oppgjør avgjør ved poenglikhet, derfor er 3-0-seieren viktig.

- Det var veldig artig å spille i dag. Vi jobbet hardt som et lag og klarte å sette sjansene. Nå tviler jeg på at noen kan nekte oss en plass i EM, sa Guldbrandsen.

Toppkamp


Det var ingen enkel motstander på Viking stadion lørdag. Russerne sto med full pott etter tre kamper i kvalifiseringen, mens Norge kom med to seirer av to mulige.

Men russerne ble en lett match for ett lekende norsk lag anført av Leni Larsen Kaurin i storform på kanten. Kaurin stoppet ikke før hun hadde lagt opp til to mål og scoret ett.

Midtveis ut i første omgang la Kaurin opp til Melissa Wiik som ikke gjorde noen feil foran Elvira Todua i borteburet og sørget for at Norge ledet 1-0 til pause. Det var en ledelse som kunne, og burde, vært større.

OVERBEVISENDE: Solveig Gulbrandsen scoret ett mål da Norge slo Russland med sterke 3-0 i dag. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
OVERBEVISENDE: Solveig Gulbrandsen scoret ett mål da Norge slo Russland med sterke 3-0 i dag. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix Vis mer

Etter hvilen senket Norge tempoet noe offensivt, mens bunnkontrollen i forsvar ble opprettholdt. Ett kvarter ut i omgangen dukket imidlertid Leni Larsen Kaurin opp igjen. Nok en gang herjet sunnmøringen på kanten før hun la inn i boksen hvor Solveig Guldbrandsen ventet og styrte ballen i nettmaskene.


Flott mål


Målet var det Bjarne Berntsens jenter trengte for å få tilbake gnisten, Mot slutten presset Norge russerne tilbake på banen, og ett minutt før full tid ble den berømte spikeren satt i kista.

Leni Larsen Kaurin bestemte seg for å gjøre alt selv da hun ble spilt gjennom av Solveig Guldbrandsen. Alene med Todua lobbet kantspilleren ballen i nettet og sørget for et fantastisk resultat med 3-0.

Opptakten til den viktige kampen var preget av oppslag indre uro og kritikk av Berntsens lederstil, men treneren fikk et lag som jobbet knallhardt for en svært viktig seier.

- Kampen ble preget av et lag med utrolig samhold og vilje til å jobbe, forklarte Berntsen.
 
(NTB)