Fotball-jentene slo tilbake etter bråket

- Utrolig samhold og vilje, sier Berntsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norges kvinnelandslag i fotball tok et langt steg mot direkte sluttspillplass i EM da Russland ble feid av banen 3-0 lørdag.

For etter seieren over naboen i øst er Norges kvinner i pole position til gruppeseieren som gir EM-plass i Finland sommeren 2009 uten omspill.

Norge kom på banen med en ny midtspiss. Solveig Guldbrandsen tok over plassen til navnesøster Ragnhild Gulbrandsen, mens Melissa Wiik og Leni Larsen Kaurin ikledde seg kantrollene.

Det ble en umiddelbar suksess, og de tre sto for ett mål hver.

- Vi var veldig gode offensivt i dag. Vi viste den spisskompetansen som vi har i laget. Nå er grunnlaget lagt. Sannsynligvis vinner både vi og Russland resten av kampene før vi møtes i siste kamp i Russland i oktober neste år, sa trener Bjarne Berntsen til TV 2.

Innbyrdes oppgjør avgjør ved poenglikhet, derfor er 3-0-seieren viktig.

- Det var veldig artig å spille i dag. Vi jobbet hardt som et lag og klarte å sette sjansene. Nå tviler jeg på at noen kan nekte oss en plass i EM, sa Guldbrandsen.

Toppkamp

Det var ingen enkel motstander på Viking stadion lørdag. Russerne sto med full pott etter tre kamper i kvalifiseringen, mens Norge kom med to seirer av to mulige.

Men russerne ble en lett match for ett lekende norsk lag anført av Leni Larsen Kaurin i storform på kanten. Kaurin stoppet ikke før hun hadde lagt opp til to mål og scoret ett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer