Fotball-konflikten løst

Fotball-konflikten er over. NISO og Fotballforbundet kom i dag fram til en avtale som alle utenlandsproffene godtar. Det betyr at landslagssjef Nils Johan Semb igjen kan ta ut Solskjær, Flo og Iversen på landslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fotballpresident Per Ravn Omdal, generalsekretær Karen Espeland, NISO-sjef Morgan Andersen var alle tilfredse da de la fram avtalen under en pressekonferanse på Ullevaal stadion i kveld.

Det er forhandlet på harde livet i flere dager, og i dag kom partene fram til en avtale som både Norges Fotballforbund og NISO kunne leve med.

NISO er tilfreds med at spillerne gjennom en klargjøring av den opprinnelige avtalen har beholdt rettigheter både til eget navn, signatur og bilde.

Det gis også adgang til at spillerne har individuelle avtaler utover NFFs sponsoravtaler. I en tillegsavtale innrømmes spillerne en avtale i tillegg til det de fikk lov til i det opprinnelige forslaget. Men disse skal koordineres med forbundet.

Spillerne er også forpliktet til å stille opp i forbundets sponsoravtale. Godtgjørelsen de får for dette, har spillerne vedtatt å dele like seg imellom.

Dette har Morgan Andersen og NISO godtatt.

-Vi har anbefalt samtlige spillere å godta avtalen. Jeg kan bekrefte at alle kommer til å gjøre det, sa Morgan Andersen under pressekonferansen.

Avtalen betyr at både Ole Gunnar Solskjær, Steffen Iversen og Tore Andre Flo kommer til å skrive under NFFs utstyrsavtale og de er dermed ikke lenger utestengt fra norsk landslagsspill.

-Jeg vil gjerne gi en spesiell honnør til landslagskaptein Henning Berg som virkelig har vist et fornuftig engasjment og sterkt bidratt til at vi har en avtale i dag, sier Per Ravn Omdal.

Fotballpresidenten roste også NISO for konstruktive forhandlinger.

PÅ'N IGJEN: Steffen Iversen er igjen klar til innsats for Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer