Fotball-Lange(ne) feiret basket-Lange

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø Storm - Harstad Vikings 104-102 e.e.o.. Med fotballbrødrene Rune og Roger på tribunen, brukte Ronny Lange 30-årsdagen sin til å lede basketgutta til enda en triumf. Etterpå var det bursdagsfest.

- Ronny er suveren på banen. Ifølge treneren er han landets beste forsvarsspiller. Han kunne blitt god i mange idretter. Hadde han valgt fotballen, ville han ha utgjort stopperpar med meg i Tippeligaen, tror TIL-kaptein og storebror Roger Lange (31).

- Fantastisk spennende. På sitt beste er basketball mer underholdende enn fotball, slår lillebror Rune (23) fast. Hjemme på juleferie fra tyrkiske Trabzonspor feiret han i går kveld Ronnys 30-årsdag sammen med 60 andre gjester i klubblokalene til moderklubben Fløya.

Unike brødre

De tre brødrene Lange kunne blitt god i hvilken som helst idrett. Roger og Ronny drev lenge vekselbruk mellom fotball, håndball og basket. Rune holdt seg til fotball og håndball.

Men mens Roger og Rune Lange valgte fotballen, er Ronny forblitt trofast mot basket. Han er inne i sin 13. sesong på A-laget.

- Ronny bruker 10000 - 15000 kroner hvert år på å spille basket. Han lever i en annen verden enn oss fotballspillere. Jeg tror mange har noe å lære av Ronny. Han dyrker kameratskap og spilleglede - ikke penger, mener Roger Lange.

- Jeg føler ingen misunnelse, selv om Rune er blitt rik i Tyrkia og Roger lever godt i TIL. Det gir meg mye sosialt å holde på med basketball. Sportslig har det også vært noen oppturer. Det største var NM-gullet for fire år siden. I år er opplegget blitt såpass bra at jeg slipper å selge lodd og blomster. Slik har det ikke alltid vært, sier lagerarbeideren Ronny.

Fra jubel til fest

I går scoret den nybakte 30-åringen sju poeng. Som vanlig leverte han flest målgivende pasninger, og dominerte i forsvar. En utvisning i fjerde periode gjorde at han mistet ekstraomgangene, der lagkameratene fikset seier fem sekunder før slutt.