Fotball-Norge har ikke fremmet en eneste motkandidat til Hallén

Fristen gikk ut for sju uker siden.

INGEN REELLE TRUSLER: Ingen i NFF-organisasjonen har foreslått et navn som kan utfordre Yngve Hallén i kampen om presidentvervet. Nå er det bare uker igjen til innstillinga skal være klar. Foto: Torbjørn Katborg Grønning
INGEN REELLE TRUSLER: Ingen i NFF-organisasjonen har foreslått et navn som kan utfordre Yngve Hallén i kampen om presidentvervet. Nå er det bare uker igjen til innstillinga skal være klar. Foto: Torbjørn Katborg Grønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Krangelen med Drillo og omdømmeproblemene til tross:

Yngve Hallén (45) står uten motkandidater til presidentvalget neste vår. Det får Dagbladet bekreftet fra kilder med tett innsikt i valgkomiteens arbeid.

Fristen for å foreslå navn gikk ut 15. september. Komiteen, som ledes av Marianne Brynildsen fra Oslo Fotballkrets, er nå inne i arbeidet med å finsikte personer til de ulike vervene de skal besette. Brynildsen vil ikke kommentere verken navn eller antall presidentkandidater overfor Dagbladet, men forteller at deres plan er å ha en innstilling klar allerede i desember.

Stor misnøye Dagbladets kilder forteller at ingen av de fotballsammenslutningene som ble invitert til å spille inn navn for valgkomiteen, kom opp med utfordrere til Hallén innen fristens utløp.

Det er heller ikke dukket opp etteranmeldte forslag. Dette til tross for at misnøyen med Halléns håndtering av Egil Drillo Olsens avgang, har vært stor ute i Fotball-Norge den siste måneden.

- Fem innspill totalt Det er et knapt halvår til fotballtinget på Lillestrøm. Det var i samme by Yngve Hallén ble valgt som fotballpresident for første gang i mars 2010, det var der han ble gjenvalgt i 2012 - og det er der han altså, høyst trolig, klappes fram for tredje gang i 2014.

For: Bildet som har festet seg i Fotball-Norge, av at valgkomiteen har fem motkandidater til den sittende 45-åringen, stemmer ikke.

Det var i forrige uke valgkomiteens leder Marianne Brynildsen, overfor NRK, bekreftet at de har mottatt flere enn fem innspill. Dette er siden blitt tolket som at minst fem tunge aktører er klare til å utfordre den pressede Hallén på neste fotballting.

Men: I samtale med Dagbladet presiserer Marianne Brynildsen at hun, ved å si at «vi har mottatt flere enn fem innspill», snakket generelt om alle verv de skal besette. Hun uttalte seg ikke spesifikt om mulige utfordrerkandidater til presidentvervet.

Valgkomiteen får nemlig innspill på navn til en rekke ulike roller i det norske fotballhierarkiet.

- Det er totalen av disse innspillene som overstiger fem, presiserer Brynildsen nå.

Hvor mange som er meldt inn som presidentkandidat, ønsker hun ikke å kommentere.

- Selv om fristen formelt er gått ut, vil vi ta imot de innspill vi får helt fram til vår innstilling er klar i desember. Vi behandler alle seriøst. Men de innspillene vi forholder oss til per i dag, kom innen den opprinnelige fristen gikk ut 15. september, bekrefter Brynildsen.

Hallén må svare Selv om det bare finnes én presidentkandidat i papirene nå, så er det ikke dermed sagt at valgkomiteen lener seg tilbake. Drillo-affæren har satt sine spor - og de vil komiteen gå opp.

- Det sier seg selv at dette er noe valgkomiteen må gå gjennom, sier en kilde.

- Det er en krevende jobb som skal gjøres de neste uker og måneder. Slik situasjonen er blitt, er det valget av forbundsstyre og president som skal fattes på Lillestrøm 9. mars 2014, det viktigste på mange, mange år, sier en annen.

Yngve Hallén må med andre ord være forberedt på flere tøffe spørsmål i tida som kommer. Men at han kom ut av gårsdagens forbundsstyremøte med hele sitt kollegium bak seg, er et langt steg på veien mot det som likner et sikkert gjenvalg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer