Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball: Norge mot Argentina

Norge skal møte VM-favoritten Argentina i fotballandskamp i mars. På Ullevaal!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagstrener Nils Johan Semb har fått ønskedrømmen på kroken. VM-favoritt Argentina spiller på Ullevaal 27. mars.

- Dette er en stor fjær i hatten for oss. Argentinerne velger å møte Tyskland og oss av europeiske lag før VM. Selv har jeg alltid hatt en drøm om å få møte noen av de aller største og beste lagene i verden.

- Sammen med Frankrike er nok Argentina VM-favoritter litt foran Italia og Brasil, sier Nils Johan Semb til NTB. Søramerikanerne feide gjennom sin VM-kvalifisering nesten uten motstand.

Av mange framholdes mannskapet som VM-favoritt nummer én før mesterskapet i Asia.

- Hva gjør Argentina til en av de heteste VM-favorittene?

- De har meget gode og fysisk sterke forsvarsspillere som til daglig er på topplag. Og framover kan jeg jo nevne navn som Juan Sebastian Veron, Gabriel Batistuta og Claudio Lopez, fortsetter Semb.

Vant sist

Semb leder Norge borte mot Belgia i februar. Så starter nedtellingen til det som kan bli en real fotballfest i Oslo.

- Det er lenge siden vi har hatt så fine kamper på Ullevaal i løpet av en sesong. Etter Argentina venter Sverige (17. april) og Danmark (21. august) på hjemmebane, sier en fornøyd Semb.

I likhet med Brasil (som har tapt to av to mulige kamper) har Argentina en helt negativ statistikk mot Norge.

Lagene møttes i 1986. -Jeg satt på tribunene den gangen, og husker at Kjetil Osvold scoret seiersmålet, sier Nils Johan Semb. Norge vant 1-0.

Superlag

Trener Marcelo Bielsa råder over et helt arsenal av storstjerner. I VM-kvalifiseringen endte det med 13 seirer, fire uavgjort og bare et tap i maratongruppen.

Bielsa benytter seg av et 3-3-2-2-system. Hans kollega hos Colombia Francisco Maturana summerte opp motstanden slik: -Det er kort og godt et helvete å spille mot Argentina.

Semb får det tøft, men drømmen lever helt til langt ut på kvelden 27. mars.

(NTB)

<B>TIL ULLEVAAL I MARS:</B> Gabriel Batistuta (øverst) og Juan Sebastian Veron (til høyre) er bare noen av superstjernene som etter alt å dømme blir å se på Ullevaal i mars.<br>Foto: SCANPIX/REUTERS
Hele Norges coronakart