FALT OM PÅ TRENING: Raufoss-spilleren Pål Strand kollapset under trening med klubblaget tirsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
FALT OM PÅ TRENING: Raufoss-spilleren Pål Strand kollapset under trening med klubblaget tirsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Fotball-Norge preget etter Strands kollaps

- Nesten absurd at det skjer på årsdagen for min hjertestans, sier Torp.

Den tidligere landslagsspilleren Pål Strand (36) kollapset under Raufoss-trening tirsdag. Spilleren behandles på Ullevål sykehus.

- Det er klart en blir redd og alt mulig sånt. Jeg har aldri vært borti noe sånt. Det var veldig ekkelt å se, sier Raufoss-kaptein Petter Senstad til VG.

Rundt en halvtime inn i treningen skal Strand ha falt om. 36-åringen fikk to landskamper for Norge i 2001 (mot Polen og Wales). Han ble norgesmester med Lillestrøm i 2007. Venstrevingen var sentral da LSK ble serietoer i 2001.

- Det er forferdelig å høre om Pål Strand. Det viktige er at det går bra med ham, sier tidligere Brann-spiller Carl-Erik Torp. Strands kollaps skjedde nøyaktig ett år etter at Torp kollapset under en kamp mot Sogndal.

PÅ ÅRSDAGEN: Pål Strands kollaps på Raufoss-trening skjedde på dagen ett år etter at Carl-Erik Torp segnet om med hjertestans etter Branns kamp mot Sogndal. Foto: Tor Yttri / NTB Scanpix
PÅ ÅRSDAGEN: Pål Strands kollaps på Raufoss-trening skjedde på dagen ett år etter at Carl-Erik Torp segnet om med hjertestans etter Branns kamp mot Sogndal. Foto: Tor Yttri / NTB Scanpix Vis mer

- For ett år siden var jeg på den andre siden. Nå sitter jeg her og roper etter mer informasjon om hvordan det går med ham. Det er nesten absurd at det skjer på årsdagen for min hjertestans, sier Torp til VG. Torp måtte legge opp etter hjertestansen.

- Jeg kjenner ham jo veldig godt og han er en veldig god venn. At noe sånt skal skje med Pål som er ung og veldig sprek. Det er vanskelig å sette ord på det, sier tidligere lagkamerat i Lillestrøm, Arild Sundgot til Aftenposten.

(NTB)