- Fotball stopper volden

BOGOTA (Dagbladet): Colombianske Christian (5) blir banket opp av faren sin dersom han kommer hjem. Derfor er han i stedet ute i en av Bogotas mange møkkete gater og spiller fotball med Røde Kors-medarbeidere midt på natta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Informasjonssjef i Norges Røde Kors, Herborg Bryn, er tilskuer - og trekker paralleller til :stopp volden-prosjektet i Norge.

Regner siler ned i Colombias hovedstad, Bogota. Men sju-åtte unger ler og hyler av glede fordi noen voksne tar seg tid til å spille fotball med dem på et fortau i byens sentrum. Røde Kors-medarbeiderne er frivillige, samfunnsengasjerte personer som jobber med tiltak for å forhindre at gatebarna blir kriminelle.

Patricia de la Espriella jobber for Colombia Røde Kors og er med på nattbussen som patruljerer gatebarnas mange områder.

Negativt fokus

- Her i Bogota har vi ikke tall på alle gatebarna. Vi prøver å gi dem trygghet og holdninger så de ikke blir kriminelle. Men oppgaven vår er bortimot håpløs, forteller hun til Dagbladet. Gatene i seksmillionersbyen Bogota får den famøse Rosenkrantzgata i Oslo til å framstå som nærmest problemfri. For her kryr det av hjemløse voldsforbrytere.

Men Herborg Bryn ser at :stopp volden-prosjektet og annet Røde Kors-arbeid i Norge har samme formål som i Bogota: å skape antivoldsholdninger hos ungdom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer