TREND: Manchester Uniteds Anthony Martial og Daley Blind varmet opp med henholdsvis Ibrahimovic og Marcos Rojo på ryggen. De to sistnevnte er ute med skade. Foto: Martin Rickett/PA Wire/NTB Scanpix
TREND: Manchester Uniteds Anthony Martial og Daley Blind varmet opp med henholdsvis Ibrahimovic og Marcos Rojo på ryggen. De to sistnevnte er ute med skade. Foto: Martin Rickett/PA Wire/NTB ScanpixVis mer

Fotball-trenden som provoserer og engasjerer: - Pinlig

- Det booster sikkert moralen og samholdet innad i gruppa, men for en som sitter på utsiden så ser det sikkert litt rart ut. 

(FourFourTwo): Det har nærmest blitt en trend, som stadig flere storklubber følger: Når en spiller blir langtidsskadet, blir han hyllet av lagkamerater som bærer navnet hans på klubbtrøyer.

Sist i rekken er Manchester United-spillerne, som hadde navnene «Ibrahimovic» og «Marcos Rojo» på ryggen under oppvarmingen før ligakampen mot Burnley i går (2-0-seier).

Og reaksjonene lot ikke vente på seg. Flere supportere, inkludert Manchester United-fans, tok til sosiale medier for å si hva de mente om stuntet, skriver The Telegraph.

Felles for Rojo og Zlatan er at begge er ute med alvorlige kneskader. Nøyaktig hvor alvorlig tilstanden er, får vi ikke vite før spesialister har utredet skadene, men det har blitt spekulert i at Zlatan kan være ute så lenge som et år.

Den tidligere City-stopperen Richard Dunne (37) er på ingen måter imponert over det United-spillerne gjorde.

- For meg er det pinlig. Jeg mener, hva er poenget med det der? spurte Richard Dunne på sendingen til BT Sport.

Tidligere United-spiller Rio Ferdinand mener det viser at sporten har forandret seg.

- Det er slik spillere viser at de står sammen i dagens moderne tid tror jeg, sier han til BT Sport.

Neymar hyllet

Manchester United føyer seg altså inn i en lang rekke klubber som hedrer sine lagkamerater på en liknende måte.

Mange vil nok huske hvordan brasilianske spillere viste fram en drakt med Neymar Jr., som gikk glipp av semifinalen i VM mot Tyskland i 2014 på grunn av brudd i en ryggvirvel.

«Vi skal vinne VM for Neymar», var meldingen fra brasilianerne før kampen, og det så nærmest ut som Barcelona-kjæledeggen hadde avgått med døden. Hele opptrinnet ble ekstra spesielt siden laget ble nedsablet hele 7-1 i den aktuelle kampen.

IKKE GLEMT: Brasils David Luiz holder opp en trøye med navnet til lagkamerat Neymar før VM-semien mot Tyskland i 2014. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB Scanpix
IKKE GLEMT: Brasils David Luiz holder opp en trøye med navnet til lagkamerat Neymar før VM-semien mot Tyskland i 2014. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB Scanpix Vis mer

Støttet Suarez

Men allerede i januar 2011 var det mange som hevet øyenbrynene dagen etter at Luis Suarez ble funnet skyldig i rasisme mot Manchester Uniteds Patrice Evra.

En samlet spillergruppe stilte seg imidlertid bak sin juvel, og skrev at de overhodet ikke kjente igjen Luis Suarez i måten han ble fremstilt på i saken. Før kampen mot Wigan varmet spillerne derfor opp med Luis Suarez-skjorter, noe som skapte overskrifter og reaksjoner.

- Vi vil vise vår støtte til Luis Suarez. Alle i klubben er på hans side, og vi ville vise det i kveld, sa Kenny Dalglish til Sky Sports før kampen.

Manchester Uniteds Sir Alex Ferguson var blant dem som mente det var latterlig av Liverpool å hedre Suarez på den måten.

«Liverpool hadde på seg de t skjortene og viste støtte til Suarez, noe jeg mener var helt latterlig av en så stor klubb som Liverpool», skrev han i selvbiografien ifølge Liverpool Echo.

FIKK STØTTE: Liverpool-spillere varmet opp med Luis Suarez-trøyer før en kamp mot Wigan i 2011. Foto: AP Photo/Tim Hales/NTB Scanpix
FIKK STØTTE: Liverpool-spillere varmet opp med Luis Suarez-trøyer før en kamp mot Wigan i 2011. Foto: AP Photo/Tim Hales/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er i live

Det er bare noen måneder siden Manchester City hedret Ilkay Gündogan ved å bruke navnet og draktnummeret hans før en kamp mot Arsenal på Etihad. Tyskeren pådro seg en kneskade mot Watford og mistet resten av inneværende sesong.

Etterpå fikk også Manchester City kritikk, før Gündogan selv annonserte følgende på Twitter:

«Takk til mine lagkamerater og selvfølgelig gratulerer til mine gutter med en viktig seier mot Arsenal. P.S. Slapp av, jeg lever fortsatt».

HEDRET: Ryan Mason. Foto: Reuters / Andrew Yates / NTB Scanpix
HEDRET: Ryan Mason. Foto: Reuters / Andrew Yates / NTB Scanpix Vis mer

Også Premier League-laget Hull har kastet seg på trenden.

Da Ryan Mason kolliderte med Chelseas Gary Cahill og pådro seg et kraniebrudd, dukket lagkameratene hans opp med navnet og draktnummeret under oppvarming før en ligakamp mot Manchester United.

Tottenham-spillerne gjorde det samme for sin tidligere lagkamerat før en FA-cup-kamp mot Wycombe.

Tyske Bayern München gjorde det samme for Holger Badstuber, som pådro seg en alvorlig ankelskade. Se video av hyllesten her.

STØTTE: Tottenham-spillerne hedret sin tidligere lagkamerat Ryan Mason. Foto: Reuters / Matthew Childs / NTB Scanpix
STØTTE: Tottenham-spillerne hedret sin tidligere lagkamerat Ryan Mason. Foto: Reuters / Matthew Childs / NTB Scanpix Vis mer

- Mye rart

Premier League-kommentator i TV 2, Simen Stamsø Møller, klarer ikke å bry seg så mye om trenden.

- Jeg har ikke noe imot det, men det er et bilde på at det er spillerne som er de viktige. Det er veldig viktig at spillerne føler seg vel og føler seg hjemme og viktige i klubbene. Gestene er i og for seg fine, sier Stamsø Møller, som bare håper vi ikke får «amerikanske tilstander» i Premier League.

- Så kan man lure på hvorfor den og den spilleren får støtte, og ikke andre. Det var bra å se at det ikke bare var Zlatan, men at også Rojo fikk støtte, sier Stamsø Møller om gårsdagens opptrinn.

Dagbladets sportskommentator Morten Pedersen tror det handler om samhold og moral.

- Det booster sikkert moralen og samholdet innad i gruppa, men for en som sitter på utsiden så ser det sikkert litt rart ut. Men hvorfor dette plutselig har dukket opp aner jeg ikke. Fotballspillere driver med så mye rart, sier Pedersen.

At trenden blir kritisert i sosiale medier, er noe som er typisk, mener Pedersen.

- Det er alltid noen som kritiserer. Vi har jo den største avfallsplassen på jord, sosiale medier, hvor alle slipper til med sine oppgulp, enten du holder med den ene eller den andre. Jeg klarer ikke ta den kritikken på alvor. Det er for meg mye verre enn at fotballspillere viser tegn på samhold, sier Pedersen.

FIKK STØTTE: Manchester City-spillere bærer navnet til lagkamerat Ilkay Gündogan desember 2016. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
FIKK STØTTE: Manchester City-spillere bærer navnet til lagkamerat Ilkay Gündogan desember 2016. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer