SPILTE FOR SKEID: Mohammed Abdellaoue (t.h.) er nå VIF- og landslagsspiss, som tenåring spilte han for Skeid i Norway Cup. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix .
SPILTE FOR SKEID: Mohammed Abdellaoue (t.h.) er nå VIF- og landslagsspiss, som tenåring spilte han for Skeid i Norway Cup. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix .Vis mer

Fotball, vennskap og litt damer

Moas Norway Cup-minner.

|||• Fotballstudio kl. 19: Vålerenga — Start

Mohammed Moa Abdellaoue (24) er født og oppvokst på Refstad i Oslo, men har bare deltatt i Norway Cup én gang.

Fotball, vennskap ... og litt damer, er det han husker best.

- Jeg tror jeg var 15 eller 16 år, og spilte for Skeid. Laget jeg spilte på deltok i Norway Cup hvert eneste år, men fordi jeg måtte være med familien min til Marokko på ferie (Moa er av marokkansk opphav, red.anm.), fikk jeg bare delta én gang, sier Moa til Dagbladet.

Plasseringen husker han ikke, og det var heller ikke det viktigste den gangen, selv om Moa alltid har vært opptatt av å score mål — og vinne.

— Vi kom ikke spesielt langt i turneringa, men hadde det kjempegøy, spesielt på Ekebergsletta. Det var spennende å møte mange nye mennesker fra alle verdenshjørner. Jeg husker vi spilte mot et russisk lag. Det var veldig «eksotisk» i den alderen, sier han.

— Og så ble det selvsagt litt tid til å kikke litt på damene også, legger han til.

Dårlige værmeldinger I går ble Norway Cup nummer 38 i rekka blåst i gang. Denne uka avvikles over 4000 kamper på 62 baner. 1380 lag og rundt 30 000 spillere fra 54 nasjoner deltar.

Været var det store samtaletemaet før avspark, Norway Cup-general Frode Kyvåg likte ikke det han hørte før helga: Det var meldt store nedbørsmengder i Osloområdet.

• Norway Cup-været: Oppdatert værmelding

— Jeg har aldri sett banene så bra, så forhåpentligvis tåler de regnet, sier Kyvåg til NTB.

Underskudd i fjor Økonomisk har været stor betydning for Norway Cup. Arrangørene har gjort et grundig forarbeid for at alt likevel skal kunne avvikles
regn til tross, og har skjelt til at uke 31 statistisk sett er den mest stabile uka i løpet av sommeren.

— Derfor arrangeres Norway Cup alltid i uke 31, sier Kyvåg.

I fjor var været ikke med arrangørene. Kamper måtte flyttes og avlyses.

FRYKTER REGN IGJEN: Norway Cup-general Frode Kyvåg er ferdig med forberedelsene fotballturneringen som regnes å være verdens største.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
FRYKTER REGN IGJEN: Norway Cup-general Frode Kyvåg er ferdig med forberedelsene fotballturneringen som regnes å være verdens største. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

— Da gikk vi én million kroner i underskudd. Det er ikke bra, men det er 17 år siden sist, så vi må kunne leve med det, mener han.

Budsjett på 40 mill. Sponsorene står formelig i kø for å få eksponere seg under verdens største fotballturnering, men Kyvåg er restriktiv. Han vil bare ha sponsorer Norway Cup kan stå inne for, og som egner seg i et arrangement for barn og unge.

— Vi har 14—15 millioner i sponsorinntekter, men kunne hatt det dobbelte hvis vi hadde sagt ja til alle. Med et budsjett på over 40 millioner kroner er vi avhengig av støtte fra næringslivet for å få det hele til å gå rundt, sier Kyvåg.