Fotball-VM i 2010 fra 11. juni

Uendret kvalik til Sør-Afrika.

VM i Sør-Afrika i 2010 skal spilles fra 11. juni til 11. juli. Det offentliggjorde Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) onsdag.

Samtidig stadfestet FIFA at Afrika får seks plasser i sluttspillet, inkludert det automatisk kvalifiserte vertslandet. FIFA-styret bestemte på sitt møte onsdag å beholde kvalifiseringssystemet som ble brukt til årets VM i Tyskland.

- Vi har ikke endret noe, sa FIFA-president Sepp Blatter.

Det vil si at Europa har 13 plasser, Afrika fem (utenom Sør-Afrika), Asia og Sør-Amerika har fire sikre plasser, mens Concacaf (Nord- og Mellom-Amerika og Karibia) har tre sikre plasser.

Femte beste nasjon i Asia skal ut i omspill mot vinneren i Oseania-gruppen, mens femte beste i Sør-Amerika møter fjerde beste nasjon fra Concacaf.

FIFA-styret bestemte også at trekningen av VM-kvalifiseringen skal holdes i Durban 23. november neste år.

Kontinentcupen som også er prøve-VM skal spilles i Sør-Afrika fra 14. til 27. juni 2009 i byene Port Elizabeth, Bloemfontein, Johannesburg (Ellis Park), Pretoria og Rustenburg.

Det har vært spekulert i at FIFA vurderte å flytte mesterskaper på grunn av sen igangsetting av arbeidet med bygging og modernisering av fotballarenaer og oppgradering av infrastruktur.

DATOENE KLARE: FIFA-president Sepp Blatter offentliggjorde datoene for VM i fotball 2006 på en pressekonferanse i Zürich onsdag. Foto: Reuters
DATOENE KLARE: FIFA-president Sepp Blatter offentliggjorde datoene for VM i fotball 2006 på en pressekonferanse i Zürich onsdag. Foto: Reuters Vis mer

- Vi har ikke endret deadline ennå, men har sagt til arrangørene at de bør se å få satt i gang byggingen. Vi stoler på Sør-Afrika, sa Blatter.

(NTB)