Fotball-VM på norsk TV

Det er nå klart at NRK og TV 2 sender Fotball-VM neste sommer. - Vi er godt fornøyde, sier TV2-sjef Bjørn Taalesen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lenge så det ut til at Fotball-VM ble for kostbart for norske kanaler: Mediekongen Leo Kirch krav på flere millioner for hver kamp var uspiselig.

Nå har TV 2 og NRK kommet til en løsning om Fotball-VM på et dårligst mulig tidspunkt: Bare ei uke etter at Norge sløste bort siste sjanse til å kvalifisere seg til mesterskapet.

Verken TV2 eller NRK ville tidligere i dag bekrefte dette overfor Dagbladet.no, men nå sier TV2s sportssjef at samtlige kamper fra Fotball-VM blir servert hjem til norske stuer.

- Vi er godt fornøyde. Dette har vi dessuten fått innenfor en økonomisk ramme, sier Taalesen til TV2.no.

- Dette løste seg fordi Canal Digital kom på banen med et betydelig beløp.

Canal Digital vil bruke dette mesterskapet til å etablere en plattform. Planen er å tilby seerne diverse tilleggsmuligheter.

- Vi har ikke startet de detaljerte forhandlingene ennå, men det er helt klart at samtlige kamper skal sendes på en av de norske allmennkringkasterne. Noen av kampene vil muligens sendes direkte på Canal Digital, og forskutt på TV2 eller NRK, sier Taalesen.

Kravet var opprinnelig 880 millioner kroner for de nordiske rettighetene, og 150 millioner for de norske. I og med at Norge nå ikke blir å se i neste sommers fotballfest, er det ventet at prisen på rettighetene her i landet blir billigere, skriver NRK.no.

På grunn av sju timers tidsforskjell vil kampene gå i tidsrommet 06.30 og 11.30 norsk tid.

Det er innkalt til en pressekonferanse kl. 14.00 i dag.

GULL PÅ TV? Frankrike med Zinedine Zidane og Fabian Barthez har vunnet det meste de siste åra. Hvordan det går i Japan og Korea får du se på TV2 eller NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer