Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball-VM skal spilles på kunstgress

- Hadde det vært på Svalbard, hadde jeg skjønt det.

TRYVANN (Dagbladet): I dag hadde de norske fotball-jentene sin første landslagssamnling etter at EM-sølvet ble sikret i Sverige i juli.

I dag kom også nyheten om at Canada, som skal arrangere fotall-VM i 2015, har planer om å arrangere hele mesterskapet på kunstgress. Det har skapt reaksjoner.

- Merker slitasje Solveig Gulbrandsen hadde ikke hørt om det før Dagbladet snakket med henne i ettermiddag, men synes det høres ut som en dårlig løsning.

- Har de bestemt seg for det? Jeg ser jo problemet med naturgress, i alle fall her hjemme i Norge, men jeg merker veldig stor forskjell på slitasje på kroppen etter å ha spilt på kunstgress. Jeg skjønner godt at Schelin og de andre i min aldersgruppe heller vil spille på naturgress, sier hun.

Også kaptein Ingvild Stensland er skeptisk til de canadiske planene.

- Jeg trener mye på kunstgress på Nadderud, men jeg synes det er rart. Det er den første tanken som slår meg, for jeg synes fotball skal spilles på naturgress, sier hun til Dagbladet.

Viktig å si ifra Etter at nyheten kom, har flere av de største verdensstjernene organisert en underskriftskampanje mot vedtaket. Svenskenes Lotta Schelin har gått i spissen for kampanjen, og Stensland synes det er viktig at spillerne sier ifra.

- Jeg vet ikke hvor mye vi spillerne har å si hvis de allerede har startet å planlegge det her, men det kan jo hende at dersom vi får med flere spillere så endrer de mening. Jeg skriver gjerne under, sier hun.

Gulbrandsen sier seg enig med lagvenninnen

HENGER HØYT: Landslagskaptein Ingvild Stensland lader opp til VM-kvalifiseringskampen mot Belgia. Hun er derimot ikke sikker på om kunstgress er noen god løsning.Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HENGER HØYT: Landslagskaptein Ingvild Stensland lader opp til VM-kvalifiseringskampen mot Belgia. Hun er derimot ikke sikker på om kunstgress er noen god løsning.Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg er helt enig med Ingvild der. Det er litt unødvendig å spille på kunstgress når man har alle muligheter til å spille på skikkelig underlag. Skulle man arrangert det på Svalbard hadde jeg skjønt det, sier hun.

- Det er helt greit Landslagssjef Even Pellerud er ikke like opptatt av underlagsproblematikken når Dagbladet spør ham om hva han tenker om avgjørelsen.

- Det har jeg visst, men det har jeg ingen problemer med. Det er helt greit. Kunstgress har hatt sine motstandere helt siden det kom, og jeg har aldri skjønt den motstanden.

- Vi må se på det som et stort skritt fremover - i alle fall med dagens kunstgresskvalitet. Det er nåtiden og ikke minst fremtiden, sier Pellerud.

HELT GREIT: Landslagstrener Even Pellerud tar nyheten om kunstgress i VM med knusende ro. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HELT GREIT: Landslagstrener Even Pellerud tar nyheten om kunstgress i VM med knusende ro. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media