Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball-VM trues av streik

3500 NRK-ansatte kan bli tatt ut i juni.

(Dagbladet.no): Den fotballinteresserte delen av befolkningen kommer til å tilbringe mye tid foran TV-apparatene når fotball-VM starter om en drøy måned. NRK deler senderettighetene sammen med TV 2 - og statskanalen skal vise kamper fra tre av gruppene (deriblant Brasils gruppe), mens TV 2 har førsteretten på sluttspillkampene og selve finalen.

Nå kan norske TV-seere bli snytt for sambafotballen.

Stor avstand

NRK nekter å innfri lønnskravet fra sine tre fagorganisasjoner NRKJ, KL (Kringkastingens Landsforbund) og TF (Tverrfaglig forening) - og torsdag kveld brøt forhandlingene sammen.

Konsekvensen kan bli at skjermene blir svarte fra månedsskiftet når 3500 medlemmer i de tre fagforeningene går ut i streik. En uke senere starter fotball-VM.

- Ja, de få sendingene vil bli rammet, det er klart, sier forhandlingsleder Stein Kyrre Killi i KL til NA 24 Propaganda.

Begge parter har strukket seg litt - men fortsatt er avstanden mellom krav og tilbud svært stor. De tre fagforeningene krevde opprinnelig 18 000 i lønnsøkning, men har justert ned kravet til 16 000. NRK tilbød først 6000 - og økte senere til 7500.

I tillegg krangler partene om ferie. Da NRKJ ba om en uke ferie spart opp over tre år, fikk de i stedet tilbud om å jobbe en time ekstra i uka. NRK-ledelsen vil også fjerne all regulering av personlige tillegg.

STREIKER IKKE: Det er heldigvis ingen fare for at Ronaldinho streiker under sommerens fotball-VM i Tyskland. Det kan derimot 3500 NRK-ansatte gjøre. Foto: AP
STREIKER IKKE: Det er heldigvis ingen fare for at Ronaldinho streiker under sommerens fotball-VM i Tyskland. Det kan derimot 3500 NRK-ansatte gjøre. Foto: AP Vis mer

- Ren utpressing

- Det NRK drev med helt på slutten, var ren utpressing, mener forhandlingsleder Leif-Kjartan Bjørsvik i en melding fra NRKJ, ifølge Journalisten.

Forhandlingsleder i NRKJ, Leif-Kjartan Bjørsvik, hevder han aldri i sine fem år som tillitsvalgt har opplevd større avstand mellom partene enn nå.

- Vi har ikke fått noen god forklaring på hvorfor NRK ikke vil møte kravene våre. De har antydet at de ikke har råd til å møte kravene, men de har ikke argumentert godt, sier han til NA24 Propaganda.

Meklingsfristen blir trolig satt til rundt 20. mai.

• Debatt: Frykter du svarte skjermer under fotball-VM i sommer?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling