Frafall i fotballen:

Fotballag i oppløsning: - Mistet gnisten

En av de største fotballklubbene på Romerike mistet en fjerdedel av sine fotballspillere i 2020. Hittil i år har klubben 400 000 i ubetalt treningsavgift. Martine Strandquist (16) er en av ni spillere som har gitt seg.

KJENNER PÅ SAVNET: 16-åringen Martine Strandquist la fotballen på hylla når hun ikke lenger fant glede med idretten. Foto: Privat
KJENNER PÅ SAVNET: 16-åringen Martine Strandquist la fotballen på hylla når hun ikke lenger fant glede med idretten. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Laget har så å si gått i oppløsning, sier Martine Strandquist, som fram til april har spilt på jenter 17-laget til Skedsmo Fotballklubb.

På hele jentelaget har ni av 14 spillere kastet inn håndkleet, en av dem er Strandquist.

- Motivasjonen gikk bort når vi ikke fikk spille kamper lenger. Jeg kjente at gnisten var borte. Jeg har jo lyst til å spille fotball siden det er så sosialt og det er en fin mulighet til å møte venner.

- Du er ikke alene om å ha mistet motivasjonen. Har dere jentene snakket med hverandre om dette?

- Vi har hatt samtaler om at dette er ekstremt kjedelig, vi gjør ingenting på treningene. Og selv om vi elsker fotball så blir det ikke det samme lenger når vi ikke får dra på cuper, ha samhold, spille kamper og gjøre det som gjør fotball til fotball, sier hun.

Mistet framtidas kvinnelag

Skedsmo Fotballklubb, som Strandquist representerte, er en av de største på Romerike. Det var Romerikes Blad som først omtalte saken.

I løpet av hele 2020 mistet de 263 av 1007 aktive medlemmer. I 2021 har de en utestående treningsavgift på 400 000 kroner, noe som tyder på at frafallet er større enn antatt, forteller daglig leder i klubben Jørn Ove Lunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer